Yangın, dün akşam saatlerinde Odunpazarı ilçesine bağlı Demirciler Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, emekli öğretmen Osman Menekşe’nin hastalığı nedeniyle dükkanına baktığı arkadaşı için emanet aldığı bisikletçi dükkanında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması ise teselli kaynağı oldu.
“Dükkan Arkadaşıma Ait Olduğu İçin Ayrı Üzüldüm”
Yangın sonrası açıklamalarda bulunan Osman Menekşe, yaşanan durumdan büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Menekşe, “Arkadaşımın dükkanında bisiklet tamiriyle ilgileniyorum ve ona göz kulak oluyorum. Sanırım çay ocağı açık unutulduğu için böyle bir olay yaşandı. Ufak bir kaza ama sonuçları maddi hasara yol açtı. Dükkan arkadaşımın olduğu için ayrıca üzüldüm. Neyse ki yangına hemen müdahale edildi, elektriği de kestiler. Şu anda ciddi bir sorun yok” ifadelerini kullandı.
Elektrikli Ocak Şüphesi Üzerinde Duruluyor
Yangının çıkış nedenine ilişkin ilk değerlendirmelere göre, olayın çay demlemek için kullanılan elektrikli ocaktan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Polis ekipleri yangınla ilgili inceleme başlattı.