AK Parti'den Tepebaşı Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Erkan Koca sahada aday gibi çalışmaya devam ediyor. Erkan Koca çarşamba günleri kurulan semt pazarına ziyarette bulundu. Koca bu ziyaret esnasında hem bu semt pazarı hem de Tepebaşı bölgesindeki diğer sıkıntılı durumdaki pazar yerleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

WhatsApp Image 2023-12-06 at 13.01.32

Erkan Koca ;

“Eskişehir'imiz hava şartları ve yapısı gereği, yılın büyük bir bölümünü soğuk ve sert bir iklime sahip şekilde geçiriyor. Pazar yerleri vatandaşlarımızın temel sebze ve meyve ihtiyaçlarını karşıladığı en önemli yer. Yönetmeliklere göre pazar alanları olarak yapılan yerlerde pazarcı ve üretici satış yerleri, zabıta bürosu, çöp toplama yeri, elektronik tartılar, hoparlör sistemi, aydınlatma sistemleri, güvenlik kameraları ve tuvaletlerin bulundurulması gerekiyor ve bu bir zorunluluk.

Semt pazarları öncelikle pazarcı esnafının güvenliğinin, temel ihtiyaçlarının karşılandığı aynı zamanda esnafın sattığı ürünlerin muhafazasının sağlandığı, her türlü hava koşullarına karşı koruduğu yerler olmak zorunda.
 
Pazar alanları, vatandaşlarımızın alışverişlerini rahat ve huzurlu bir şekilde yaptıkları, aldıkları ürünlerin  sağlık kurallarına uygun olduğu yerler de olmalıdır. Ancak Batıkent mahallemizde bulunan bu semt pazarı adı altında kurulan yerin oldukça eksikleri var. Burası yönetmelikte belirtilen zorunlulukların pek çoğunu sağlamış durumda değil. Buradan gelen pazarcılar da vatandaşlarımız da hak ettikleri hizmeti alamıyor.
 
18 ay önce açılan ve çarşamba günleri hizmet veren bu pazar yerinde zorunlu olarak bulunması gerekenlere yönelik tüm eksiklikler bir an evvel giderilmelidir. Bu alana yakın konumda bulunan metruk binalar için gerekli önlemler kesinlikle alınmalı. Bu eski yapılar hem pazarcı esnafı hem de vatandaşlarımız için büyük risk oluşturmaktadır.
 
Eskişehir’in modern yüzü diye anlatılan ve her geçen gün daha da çok göç alan Batıkent mahallesine Tepebaşı Belediyesi tarafından hepi topu 1000 metrekarelik bir pazaryeri yapılması gülünç ve utanç vericidir. Batıkent mahallesi halkı bu tip derme çatma bir pazar yerinden çok daha fazlasını hak etmektedir.
 
Seçimlere artık 115 gün gibi kısa bir süre kaldı. Tepebaşı Belediyesi AK Parti belediyeciliği tarafından yönetilmeye başladığında, tespit ettiğimiz tüm sorunlar inşallah çözülecektir. Batıkent mahallesinin pazar yeri sorununun kesinlikle farkındayız.
 
Yapımı uzun yıllar sürmeyen, aynı pazar yerinin her seçimde vaat olarak kullanılmayacağı, az biraz yağmur yağışında sel altında kalmayan, daha tamamlanmadan tadilata alınmak zorunda kalmayan haftanın her günü faaliyette olan kapalı pazar yerleri kuracağız. Bunu sadece Batıkent'e değil tüm Tepebaşı'na yapacağız.” ifadelerini kullandı.