Haber: Buğrahan Doğangil

MHP'li Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık 2019 yılında görevi devraldıktan sonra Çifteler ilçesinde belediye hizmetleri adına, ilçe halkının refahını artırmak için hangi çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini anlattı.

Başkan Kadir Bıyık;

"Yaklaşık 4 - 4,5 yıl gibi bir süredir görevdeyiz. Birkaç ay sonra ilk dönemimiz bitecek. Partimiz ve halkımız teveccüh gösterdi biz bu göreve 2019'da geldik. Ancak Biz göreve geldikten hemen sonra baş gösteren Covid-19 salgını bazı planları bozdu. 1 - 1,5 yıl neredeyse pandemi esaretinde geçti. Maalesef 2023 yılının Şubat ayında 10'dan fazla ilimizi ciddi şekilde etkileyen ve binlerce cana mal olan deprem felaketini yaşadık. Bu felaketin yaralarını sarmak adına biz de elimizden geldiğince mücadele verdik ve yaklaşık 6 ay bu acı felaketin yaralarını sarmak için uğraştık."

"Yine de tüm bunlara rağmen borçlu olan Çifteler Belediyesi'ni aldık ve işler, çalışır hale getirdik. Seçim döneminde elbette bizim de ilçemize vaatlerimiz vardı. Bunların pek çoğunu yerine getirmeye de var gücümüzle çalıştık. Çalışmaya da devam ediyoruz."

Kadir Bıyık; "Çifteler için birçok projeye imza attık"

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık sözlerini 4 yıl içinde belediyenin yaptığı ve yapmaya devam ettiği projeleri sıralayarak sürdürdü. Başkan Bıyık;

"En büyük eksiğimiz konut ve yoldu. TOKİ'den 205 adet konut vatandaşlarımıza tahsis oldu. Bu konutların sahipleri belli ve bir iki ay içinde hak sahipleri yeni evlerine kavuşacak. Toplam 549 başvurumuz vardı ve TOKİ ikinci etap inşasını da ilçemizde başlatacaktı. Fakat yaşanan acı deprem inşaat faaliyetlerinin o bölgeye kaymasına neden oldu.

ciftelertoki

Çifteler kendi bünyesinde asfalt üretebilen Eskişehir'deki tek ilçe konumunda. Ana arterlerde sürdürülen yol çalışmalarının yanında 2023 yılı içerisinde, ilçedeki 48 ara sokağın da yenileme ve onarma çalışmalarını da yaptık ve yollarımızı yenilemeye, onarmaya devam ediyoruz.

1700745109180

İlçemizde sağlık ocağı eksiği vardı. Sağlık Bakanlığı ile istişare ederek yeni sağlık ocağını Çifteler'e kazandırdık. 112 acilde ambulans eksiği vardı. Gerekli görüşmeler ile bu açığımızı da giderdik.

çifteler 3

Burası tarım ve hayvancılık memleketi. Bu nedenle hayvan pazarını yenilemek için düğmeye bastık. 100 civarında yeni padok yaptık ve 16 dönüm bir alanda hayvan pazarını faaliyete geçirdik.

İlçemizde sosyal faaliyetlere önem vermeye çalışıyoruz. Ara dönemlerde öğrencilere, kadınlara ve tüm ilçe halkına yönelik birçok sosyal faaliyete imza attık. Tiyatro, sinema gösterimlerinin yanında kadınlara özel gezi programları düzenledik.

Belediyemiz bunların haricinde köylerde camiler, imam evleri gibi yapıların onarılması ve yenilenmesi için çalışıyor. Muhtarlık binaları, tarla yolları, köylerde sokaklara kilit parke taşı döşenmesi gibi faaliyetler de sürüyor. 22 köy ve 6 merkez mahallede eksiklerin giderilmesi için mücadele ediyoruz.

Pandemide kapalı kaldığımız süre boyunca, 9 ayda Çifteler'in mesire alanı ve göz bebeği Sakaryabaşı'nda bir tadilat çalışması başlattık. Ana göleti temizleme, ağaçlandırma çalışmaları, kamelya yapımı gibi somut adımlar ile Sakaryabaşı'nın turizmle bağını artırmayı hedefledik.

çifteler 2

Sakaryabaşı'nda çok önemli bir dalış kulübü var. Kulübü aktif hale getirerek Sakarya Nehri kaynaklarındaki güzellikleri herkesin görmesini ve bölgenin hem sportif hem de turizm amaçlı bir odak noktası haline gelmesini sağladık. Tatlı su dalışının dünyadaki nadir noktalarından biri olduk." diyerek Çifteler Belediyesi'nin kendi dönemlerinde yaptığı çalışmaları kısaca özetledi.

çifteler 1-1