Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Entegre Solar Elazığspor'a mağlup olan Eskişehirspor matematiksel olarak 3. Lig'e veda etmişti. Bu nedenle Eskişehirspor ligin 34. haftasında Nevşehir Belediyespor deplasmanında prestij karşılaşması oynayacak. Nevşehir Belediyespor - Eskişehirspor mücadelesinin başlama saati ise 15.00.

Küme düşmesi kesinleşen ve TFF 3. Lig'de son maçına çıkan Eskişehirspor aynı zamanda 58 yıllık tarihinde profesyonel liglere ilk kez veda ediyor. Nevşehir Belediyespor maçı temsilcimizin profesyonel liglerde maalesef son maçı olacak. Eskişehirspor şu anki 3. Lig statüsü korunduğu durumda gelecek yıl Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek.

Eskişehirspor yönetimi ve taraftarlar son çare olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun 3. Lig'de statüyü değiştirmesini ve ligdeki takım sayısını, grup sayısını artırmasını bekliyor. Son olarak Eskişehirspor öncülüğünde birçok 3. Lig kulübü sosyal medya üzerinden TFF'ye statü değişikliği çağrısı yapmıştı. Federasyonun alacağı karar merakla bekleniyor.