32. haftaya girilirken 26 puan ile grubun son sırasında yer alan Eskişehirspor şampiyonluk mücadelesi veren Belediye Kütahyaspor karşısında direnemedi ve sahadan mağlup ayrıldı. İlk yarı golsüz beraberlikle sona ererken Kütahyaspor'un tek golü 84. dakikada Muhammet Vural'dan geldi. Böylece 26 puanda kalan Eskişehirspor ligin bitimine iki hafta kala Şile Yıldızspor ile birlikte küme düşmenin en ciddi adayı olarak kaldı.

Eskişehirspor'un direkt rakiplerinden Edirnespor sahasında 1922 Konyaspor'a 0-1 kaybederek 31 puanda kaldı. Eskişehirspor'un bir diğer direkt rakibi olan Yomraspor ise deplasmanda Çatalcaspor karşısında 1-3 öne geçmesine rağmen sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla Yomraspor da 31 puanda kaldı. Eğer Yomraspor deplasmanda galip gelseydi maalesef Eskişehirspor otomatikman TFF 3. Lig'e veda ediyordu. Çatalca'dan çıkan 3-3'lük sonuç Es Es'i zorda olsa hayatta tuttu.

Eskişehirspor'un TFF 3. Lig'de kalabilmesi için kalan 2 maçtan 6 puan çıkarması gerekiyor. Yomraspor ve Edirnespor'un ise kalan iki maçından maksimum bir puan alması Eskişehirspor'u kümede bırakma ihtimalini ortaya çıkaracak. İki takımın iki maçta sıfır çekmesi ise Eskişehirspor'u kesin olarak ligde bırakcak. Aksi takdirde temsilcimiz Bölgesel Amatör Lig'e düşecek.