Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir'in tarihi olarak en köklü spor kulübü Eskişehir Demirspor'un futbol şubesinde işler iyi gitmiyor. Tam 28 aydır yönetimde olan ve yönetime geldikleri günden bu yana destek görmediklerini ifade eden Başkan Mehmet Ali Hünerlier, maddi imkansızlıklardan dolayı takımı ligden çekebilir.

Daha önce birçok basın kuruluşuna açıklamalarda bulunan ve özellikle Demirspor'un bağlı olduğu TÜRASAŞ'tan bir kuruş destek alamadıklarını söyleyen Hünerlier, son olarak ES TV 90+3 programında gereken bütçeyi bulamadığı takdirde takımı cuma günü ligden çekeceğini söylemişti.

Başkanın verdiği süre bugün dolarken Mehmet Ali Hünerlier henüz Demirspor için gereken paranın bulunamadığını açıkladı. Aynı zamanda Pazartesi günü canlı yayında destek taleplerini herkese iletmelerine rağmen herhangi bir dönüş almadıklarını belirten Mehmet Ali Hünerlier; "Maddi desteği bıraktık, manevi destek veren bile olmadı. Pazartesi yardım talebimizi ekranlardan ilettik ama bir Allah'ın kulu dahi bizi aramadı." dedi.

Demirspor için son bir umut var!

Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier bugün içerisinde bir görüşme yapacağını ve bu görüşmeden maddi destek çıkması durumunda Demirspor'un son bir şansı olacağını söyledi. Ancak Eskişehir Demirspor'un tek şansının bu görüşme olması takımın ligde kalma umutlarını oldukça düşürüyor. Başkan Hünerlier Demirspor'un ilk etapta 300-400 bin TL bandında bir paraya ihtiyacı olduğunu ve bu paranın ivedilikle bulunanaması takdirinde kulubü ligden çekmeye hazırlandıklarını söyledi. Ancak şimdilik %100 Demirspor ligden çekildi gibi bir durum yok. Nihai kararın bugün akşam saatlerinde belli olması bekleniyor.

Özellikle TÜRASAŞ'ta siyasi olarak kendilerine baskı olmasına ve 28 aydır hiçbir destek olmamasına büyük tepki gösteren Hünerlier; "Biz doğru ve dürüst bir şekilde Demirspor için uğraştıkça köstek olmaya çalışmalarına anlam veremiyorum. 38 yıldır kamuda memurum, bu kurumdan Demirspor geçmişte çok destekler aldı bize verilmemeisi tamamen negatif ayrımcılık." diyerek sitemlerini dile getirdi.