ACT Havayolları ana sponsorluğu ve Eskişehir Sanayi Odası desteği ile Eskişehir’in İLK ÖZEL UÇUŞ OKULU sıfatını kazanan HAVAK’ın vakıf kültüründe pilotluk eğitiminden önce HAVACI olmanın ve HAVACI kültürünü kazandırılmasının çok daha önemli olduğu ifade edilmekte.

Kendisi de Eskişehirli olan HAVAK Başkanı ve Öğretmen Pilot Oben Oğultarhan konuşmasında HAVAK Uçuş Okulunun bir ticari şirket olmadığını, vakıf kültürü dahilinde havacılığın kaybedilmekte olan temel değerlerinin canlandırılması ve yaşatılması için faaliyetler yapacak, ticari kar odağından uzak bir yuva olduğunu, vakfın ülkemizde amatör-sportif ve Genel Havacılık faaliyetlerinin buluşma noktası olacağını belirtti.

Öğretmen kadrosunda ülkemizin ilk ve tek profesyonel akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk ve ayrıca uluslararası öğretmenlik tecrübeleri de bulunan Serhat Taş’ın da bulunduğu HAVAK Uçuş okulunun 6 pilot adayı olan ilk devresi PPL eğitimlerine vakfın mülk sahibi olduğu TC-UYA uçağı ile Haziran ayında başlayacak. Okul hakkında detaylı bilgi vakıf merkezinin 0222 606 0365 nolu telefonundan alınabilir.