Yoğun kar yağışı, Türkiye'nin birçok şehrini etkisi altına alırken, tatil haberleri de peş peşe geliyor. Öğrenciler ve veliler, 20 Kasım'da Eskişehir'de okulların tatil edilip edilmediğini öğrenmek için gözlerini yetkili makamlardan gelecek açıklamalara çevirmiş durumda.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 33 il için sarı ve turuncu kodlu alarm yayınlamasıyla birlikte Eskişehir'de okulların tatil olup olmayacağı gündemin en çok araştırılan konuları arasında yerini aldı. Sarı ve turuncu alarm verilen iller arasında Eskişehir de bulunurken, Eskişehir'de yaşayanlar ve eğitim camiası, özellikle kırsal kesimlerdeki yoğun kar yağışına karşı hangi önlemlerin alınacağını merak ediyor. 

Eskişehir'de okullar tatil edilecek mi?

Bazı illerde okulların tatil edildiğine dair haberler gelirken, Eskişehir'de henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Eskişehir kent merkezinde yoğun bir kar yağışı yok ancak dondurucu bir soğuk bulunuyor. Eskişehir merkezinde okullar kar nedeniyle olmasada olumsuz hava koşullarından dolayı tatil edilebilir.

Eskişehir'de okullar tatil edilir ise Eskişehir son dakika haberi olarak okurlarımıza aktaracağız.

Öte yandan, Zonguldak'ta 20 Kasım'da eğitime bir gün ara verilirken, İstanbul Şile'deki ilk ve orta dereceli okullar için de tatil kararı alındı.