"Anadolu Yıldızı" olarak da nam salmış, Türk futbolunun koca çınarı Eskişehirspor günümüzden tam 58 yıl önce kuruldu. Eskişehir'in en büyük markası, Anadolu futbolunun öncüsü Eskişehirspor rahmetli Aziz Bolel ve arkadaşlarının büyük çabasıyla 1965 yılında kuruldu. Eskişehirspor 58 yıl boyunca Türk futbolunda her zaman marka kulüplerden biri oldu. Eskişehirspor hangi ligde olursa olsun, ne durumda olursa olsun Eskişehirspor'a sevdalı Eskişehirspor tribünleri kulübünü, takımını hiç yalnız bırakmadı.

eses 58. yıl 3

Eskişehirspor maalesef bugün 58 yıllık tarihinin en kötü günlerini geçiriyor. Geçtiğimiz sezon sonunda Bölgesel Amatör Lig'e düşen ve tüm sevenlerini üzüntüye boğan Eskişehirspor yaklaşık 7-8 sezondur büyük maddi imkansızlık içerisinde bulunuyor. Tüm bunlara rağmen büyük Eskişehirspor taraftarı Eskişehirspor'u hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Aynı zamanda Eskişehirspor yönetimi de tüm imkansızlıklara rağmen kulübü hayatta tutmak için büyük mücadele veriyor.

Eskişehirspor böyle bir durumdayken bile 58. yaş gününü büyük bir coşkuyla kutladı. Geleneksel hale gelen kutlamalar, her yıl olduğu gibi Adalar mevkii Porsuk çayı kenarında yapıldı. 19 Haziran 1965'te kurulan Eskişehirspor'un bu seneki kutlamalarının gecikme sebebi ise daha önce ETB Başkanı Murat Diri'nin de açıkladığı gibi Eskişehirspor'un 2022-2023 sezonu sonunda küme düşmesi ve kulübün yaz aylarında zor bir dönem geçirmesi. Şimdi ise Eskişehirspor tüm unsurları ile birlikte küllerinden doğmak için hazırlanıyor.

BAL'da şampiyon olmak adına iddialı bir kadro kuran Eskişehirspor yeniden eski günlerine dönmek istiyor. 58. yıl kutlamaları da bu hedefe uygun ve bu hedefe vurgu yapan konuşmalar, müzikli eğlenceler ve taraftarın meşale şovları ile yapıldı. Aynı zamanda Nefer başta olmak üzere tribün grupları, kutlamalar öncesinde Doktorlar Caddesi'nde gövde gösterisi yaptı ve Eskişehirspor her şeye rapmen yaşayacak mesajı verdi.

eses 58. yıl 4

Eskişehirspor'un 58. yıl kutlamalarına binlerce coşkulu taraftar katıldı. Müzik eşliğinde başlayan kutlamalar daha sonra Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı ve Nefer Grubu lideri Murat Diri'nin konuşmalarıyla devam etti. Murat Diri Eskişehirspor'un hangi ligde olduğunun önemli olmadığını ve Türk futbolunun efsanesini el birliğiyle tüm şehir beraber ayağa kaldıracaklarına vurgu yaptı.

Murat Diri'den sonra teknik direktör İbrahim Baş, ESKAF Başkanı Sadri Atam gibi isimler de Porsuk Çayı üzerine kurulan platforma çıktı ve söz aldı. Ayrıca kadroda yer alan tüm futbolcular ve teknik kadro Porsuk Çayı'ndan tekne ile platforma geldi ve taraftara tanıtıldı. Bu tanıtım sonrasında yapılan konuşmalara son noktayı ise Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca koydu. Erkan Koca herkese inat Eskişehirspor'u hayatta tutmak istediklerini ve bunun için ellerinden ne geliyorsa yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi.

eses 58. yıl 1

Erkan Koca'nın konuşması sonrasında Murat Diri önderliğinde, kutlamalara katılan taraftarlar meşale şov yaptı ve marşlar söyledi.