Bir dönem Türk futbolunun gelecek vaat eden yıldız adaylarından olan, milli takımın çeşitli yaş kategorilerinde forma giyen Erkut Şentürk Eskişehirspor'da.

Beşiktaş altyapısından yetişen ve kulübüyle 2010 yılında profesyonelliğe adım atan Erkut Şentürk, o dönemde Türk futbolunun yeni Mesut Özil'i olarak görülüyordu. Çok yetenekli bir orta saha oyuncusu olan Erkut Şentürk 2012-2013 sezonu başında Eskişehirspor'a transfer oldu.

Temsilcimiz Eskişehirspor'un kadrosunda 2015-2016 sezonu sonuna kadar yer alan Erkut Şentürk özellikle Eskişehirspor taraftarının en çok sevdiği isimlerden biri olmayı başardı.

Eskişehirspor sonrasında Fatih Karagümrük ve Hacettepe 1945 gibi takımların formasını terleten 1994 doğumlu futbolcu son olarak Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden 1966 Edremitspor'da top koşturdu. Geçtiğimiz sezon Edremit ekibi ile 13 maça çıkan Erkut istediği patlamayı yapamadı.

Erkut Şentürk'ün ikinci yuvası olan Eskişehirspor'da çok daha önemli katkılar vermesi bekleniyor. Erkut transferinin resmen açıklanmasıyla, sosyal medyada dolaşan paylaşımlar, Eskişehirspor taraftarının yıldız futbolcunun Eskişehirspor'a dönüşünden memnun olduğunu gösteriyor.