Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir'in kurtuluş günü olan 2 Eylül'ün 101. yıldönümünde oynanan özel maçta temsilcimiz Eskişehirspor ile komşu il Kütahya temsilcisi Kütahya İl Özel İdare Spor takımları karşı karşıya geldi. Saat 17.00'de başlayan karşılaşmaya Eskişehirspor taraftarının ilgisi büyüktü. Karşılaşmayı Başkan Erkan Koca ve Eskişehirspor yönetim kurulundan birçok isim de tribünden takip etti.

yönetim eses

Eskişehirspor ilk yarıda iyi futbol oynadı

Eskişehirspor karşılaşmaya; T. İhsan, Ferit, Erdin, Hayrettin, Sezer, Serdar, Fatih, Sergen, Barış ve ileride Ercan 11 ile çıktı. İlk yarıda rakip Kütahya İl Özel İdare karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Eskişehirspor kalesinde neredeyse pozisyon dahi görmedi.

İlk yarıda 42. dakikada stoper Erdin Üzer'in kafa golüyle öne geçen Eskişehirspor ayrıca Ercan Kuruçay'ın ayağından bir penaltı vurşunu da değerlendiremedi. İlk yarıdaki pozitif futbolunu gol ile süsleyen Es Es ikinci yarıya da istekli başladı.

eses kütahya

Eskişehirspor ikinci yarıda şimşek gibi çaktı

Kırmızı şişmekler ikinci yarıda da etkili olan taraftı. Hatta ikinci yarının ilk 7-8 dakikasından sonra oyun kontrolü büyük ölçüde Eskişehirspor'a geçti. İki tarafta da birçok oyuncu değişikliği yaşandı. İkinci yarıda oyuna giren ve bir gol atan Alanyaspor çıkışlı Berke Çelik maçın en etkileyici performanslarından birini ortaya koydu. Berke dışında da hemen hemen tüm futbolcular mücadele ve oyun anlamında iyi iş ortaya koydu.

Es Es'in ikinci yarıda golleri 55'te Berke Çelik ve 84'te Hakan Aydemir'den geldi. Eskişehirspor'un bir topu ise direkten döndü. Eskişehirspor bu sezon BAL'a yükselen Kütahya İl Özel İdare karşısında gayet derli toplu bir takım izlenimi verdi ve evindeki ilk hazırlık maçını farklı kazanma başarısı gösterdi. Eskişehirspor Kütahya İl Özel İdare'yi 3-0'lık skorla mağlup etti.

Eskişehirspor 5 Eylül Salı günü saat 10.00'da Eskişehir Demirspor ile Necdet Yıldırım sahasında bir hazırlık maçı daha oynayacak.