Son 3 haftaya girilirken 26 puan ile TFF 3. Lig 1. Grup'un son sırasında yer alan Eskişehirspor küme düşme hattındaki rakiplerinin tamamen gerisinde kalmamak adına güçlü Belediye Kütahyaspor engelini aşmak zorunda. Küme düşme hattının hemen üzerindeki Edirnespor 31 puanda ve Edirnespor'un bir üst basamağında yer alan 1922 Konyaspor 32 puanda. Bu iki takım ile aranın açılmaması adına Eskişehirspor'a mutlak galibiyet gerekiyor.

Rakip, komşu Belediye Kütahyaspor ise Yeni Mersin İdmanyurdu, 52 Orduspor FK ve Derince Belediyespor ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veriyor. 59 puan ile grupta ikinci olan Belediye Kütahyaspor da en az Eskişehirspor kadar 3 puan almayı istiyor. Bugün 15.00'da Kütahya'da oynanacak mücadelenin kıran kırana geçmesi bekleniyor.

Maçtan önce hafta arasında Kütahya İl Güvenlik Kurulu'nun Eskişehirspor taraftarlarının aleyhine aldığı deplasman yasağı kararı mahkeme kararı ile bozuldu. Eski Eskişehirspor Başkanı ve İyi Parti milletvekili adayı Nebi Hatipoğlu'nun çabaları ile bozulan karar sonrası Eskişehirspor taraftarının Kütahya deplasmanında tribündeki yerlerini alması bekleniyor. Ayrıca birçok Eskişehirspor sevdalısının maça giremese de Kütahya'ya akın etmesi bekleniyor. Eskişehirspor tarihinin en kritik maçlarından birinde deplasmana galibiyet parolası ile gidiyor.

Eskişehirspor yönetimi kritik maçın hemen öncesinde sürpriz bir karar ile takımın kümede kalması halinde 3 milyon TL prim dağıtacağını açıkladı. Bu gelişmenin takım üzerinde nasıl bir etki yapacağı da merakla bekleniyor.