Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehirspor'un dünya çapında ün yapan taraftarı takımını Bölgesel Amatör Lig'de olsa bile asla yalnız bırkamıyor. İç saha maçlarında ve Eskişehir'de oynanan deplasman maçlarında yaklaşık 4 bin kişi ortalaması tutturan Es Es taraftarı uzun yıllardır devam eden bir geleneği de zor şartlarda da olsa devam ettiriyor.

Eskişehirspor'un büyük taraftarı uzun yıllardır takımlarını neredeyse hiçbir deplasmanda yalnız bırakmıyor. Lig fark etmeksizin takımının her zaman yanında olan Eskişehirsporlular geçtiğimiz hafta sonunda da Kaynaşlı deplasmanında yerlerini aldı.

Kaynaşlı eses nefer 1

BAL 6. Grup'ta oynanan Kaynaşlı Belediyespor - Eskişehirspor maçında, oldukça küçük olan Kaynaşlı İlçe Stadı'nda deplasman taraftarına yaklaşık 80 kişilik bir kontenjan ayrıldı. Kale arkasında portatif, küçücük bir tribün kendilerine ayrılsa da Eskişehirspor taraftarı bu bölümü tamamen doldurdu ve takımını yalnız bırakmadı. Büyük taraftar deplasman tirbününü de doldurmakla yetinmedi tribünün yan tarafındaki boşlukları da doldurdu ve maçı oradan takip etti.

ETB Başkanı ve Nefer taraftar grubu lideri Murat Diri önderliğinde tribünlerde yer alan taraftarlar 90 dakika boyunca hiç susmadı. Takımlarına büyük destek veren taraftar meşale şovlar ve el emeği deplasman pankartıyla da Bölgesel Amatör Lig'de tribün dersi verdi.

Maç sonunda bazı taraftalar ve sosyal medya kullanıcıları Eskişehirspor taraftarının dillere pelesenk olan sözünü hatırlattı ve "Kaldırımda oyna çıkar seni orada destekleriz!" sözünün tamamen gerçek hale geldiğini ifade ettiler.