Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir amatör futbolunun en üst düzey organizasyonu olan Süper Amatör Lig'de yeni sezon merakla bekleniyordu. Eskişehir SAL 11-12 Kasım haftasında (bu hafta sonu) oynanan 7 mücadele ile start aldı.

A ve B Grubu olmak üzere 15 takım ile iki grupta oynanan Eskişehir SAL'de ilk haftada 7 maç oynandı. 7 takımlı B Grubu'nda yer alan Çiftelerspor ise ilk haftayı BAY geçti.

WhatsApp Image 2023-11-12 at 17.55.58 (1)

A Grubu'nda sezonun ilk süprizi Sivrihisar'dan

2023-2024 sezonunda Eskişehir SAL'de iddialı olmak isteyen ve büyük bir heyecan ile sezona giriş yapan Sivrihisar Belediyespor, sezonun ilk maçında istediğini aldı. 12 Kasım Pazar saat 14.00'te kendi sahasında sezonun favori ekiplerinden Beylikovaspor'u ağırlayan Sivrihisar zorlu mücadeleyi kazanmayı bildi. Sivrihisar Beylikova'yı 2-1 mağlup etti. Sivrihisar Belediyespor kaleci Çağrı'nın kırmızı kart görmesiyle yaklaşık 45 dakika sahada 10 kişi mücadele etti.

Birçok futbolseverin ve futbol camiasından birçok ismin şampiyonluk favorilerinden olan Beylikova sezonun ilk maçında Sivrihisar deplasmanında kaybetmekten kurtulamadı. Sürprize imza atan ve sahasında önemli bir galbiyet alan Sivrihisarspor'un golleri Batuhan Adalıoğlu ve Yiğit Türkmen'den geldi.

indir-15

B Grubu'nun sürprizi ise Kırka Boraks'tan

"Ölüm Grubu" olarak nitelendirilen B Grubu'nda yer alan Alpagut Sümerspor ile Kırka Boraks kozlarını ilk hafta maçında paylaştı. Bugün saat 13.00'te Abdurrahman Temel Sahası'nda oynanan mücadelede Kırka Boraks ligin favorilerinden gösterilen, güçlü rakibi Alpagut Sümerspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı. Boraks ilk hafta büyük bir sürprize imza atarak 3 puana ulaştı.

Sümerspor Teknik Direktörü Erhan Uslu ise sezonun ilk maçında eski takımı Kırka Boraks karşısına çıktı. Erhan Uslu ekibi Alpagut Sümerspor belde temsilcisi Kırka Boraks'a mağlup olarak ilk haftayı puansız geçti.

IMG_3906

Favorilerden de kazanan çok

Hem A Grubu hem de B Grubu'nda sürprizler olduğu gibi favori takımların kazandığı mücadeleler de oldukça fazla.

Dün B Grubu'nun ilk maçında şampiyonluk adaylarından 2 Eylül SK Şekerspor'u 2-0 ile geçti. Gruptaki bir diğer maçta ise Birlik SK ev sahibi olduğu maçta Gençlergücü'ne 2-1 mağlup oldu.

A Grubu'nda ise Sağlıkspor Tunaspor'u 3-0 ile geçerken Seyitgazispor ise Işıkspor'u 4-0 ile mağlup etmeyi başardı. A Grubu'nun bugün saat 15.00'te oynanan son maçında ise Osmangazi Üniversitesi ile Bozanspor karşı karşıya geldi. Zorlu micadelede kazanan 3-1 ile ESOGÜ oldu.