Son haftalarda kötü gidişe dur diyemeyen ve düşme hattındaki rakiplerinin gerisine düşen Eskişehirspor kulüp tarihinin kader maçlarından birine çıkıyor. Eskişehirspor'un lig lideri Yeni Mersin İdmanyurdu karşısında alacağı olası bir mağlubiyet Anadolu futbolunun koca çınarı Es Es'i Bölgesel Amatör Lig'e gönderebilir.

29 Nisan Cumartesi oynanan maçlar sonrası Yomraspor'un sahadan galibiyetle ayrılması Es Es'in umutlarını bir parça daha kırmıştı. 30 Nisan Pazar günü, yani bugün 3. Lig 1. Grup'ta oynanan ve oynanacak olan maçlarda Edirnespor, 1922 Konyaspor ve 1954 Kelkitspor takımlarının alacağı puan ve puanlar Eskişehirspor'u matematiksel olarak küme düşürebilir. Eğer Eskişehirspor Yeni Mersin İdmanyurdu karşısında galip gelirse diğer sonuçlara bakılmaksızın ligde kalma umutlarını matematiksel olarak devam ettirebilecek.

Özellikle küme düşme hattının bir basamak üzerinde yer alan 31 puanlı Edirnespor'un sahadan mağlubiyetle ayrılması Eskişehirspor'un umutlarını devam ettirmesi anlamına gelecek. Bilindiği üzere Eskişehirspor 23 puan ile maalesef ligin son sırasında yer alıyor.

Temsilcimiz Eskişehirspor evinde oynayacağı Yeni Mersin İdmanyurdu karşılaşmasına cezalı olan taraftarından yoksun çıkıyor. Bu kritik maçta tribünlerin boş olması Eskişehirspor cephesinde olumsuz görünen bir gelişme olarak nitelendirilebilir. Eskişehirspor ayrıca hafta arasında görevine son verilen teknik direktör Ali Onur Cerrah sonrası da ilk maçına çıkıyor. Takımın başında bir Eskişehirspor efsanesi olan Sezgin Coşkun antrenör olarak görev alacak.