Gelecek sezonda iddialı bir kadro kurmayı hedefleyen ve BAL (Bölgesel Amatör Lig) kabusundan bir sezonda kurtulmak isteyen Eskişehirspor dış transfere hızlı bir giriş yaptı. Eskişehirspor'un daha henüz resmi olarak yaz transfer sezonu başlamadan birçok oyuncu ile görüştüğü ve prensipte anlaştığı biliniyor. 26 Haziran 2023 tarihi itibari ile yaz transfer sezonu pencersinin resmen açılması Eskişehirspor'un da bazı oyuncular ile resmi imzaları atmasını birlikte getirdi. En son İnegöl Kafkas Gençlikspor'dan ayrılan Sergen Şakirler ile resmen anlaştığını dün kamuoyuna duyuran Eskişehirspor bugün ise 2 yeni oyuncuya imza attırdı.

Daha önce prensipte anlaşma sağlandığı bilinen Hakan Aydemir ve Erdin Üzer bugün Eskişehirspor'a resmi imzayı attı. Eskişehir'den yetişen ve daha önce Eskişehirspor dahil ilimizin çeşitli takımlarında forma giyen Hakan Aydemir 28 yaşında. Kanatlarda oynayabilen Hakan Aydemir'in Eskişehirspor'a hücümda önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Yine, Eskişehir'den ve Eskişehirspor'dan yetişen defans oyuncusu Erdin Üzer de imzayı atan ikinci futbolcu oldu. Son olarak Çorlu Spor 1947 forması giyen Erdin Üzer attığı imza ile yuvaya dönmüş oldu.

Eskişehirspor'da prensipte anlaşmaya varılan diğer isimlerin ve görüşmelerin sürdüğü birkaç yeni futbolcunun da bir aksilik olmazsa Kurban Bayramı sonrasında imzayı atmaları bekleniyor. Eskişehirspor'da transfer dönemi oldukça hareketli geçmeye aday.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Atakaş Hatayspor'a transfer olacağı açıklanan ve geçtiğimiz günlerdde transferinin her detayı açıklanan Onur Arı bugün resmen takımdan ayrıldı. Atakaş Hatayspor'a imza atacak Onur Arı Eskişehirspor'a verdiği emeklerden dolayı Eskişehirspor yönetimi tarafından bir plaket ile ödüllendirildi. Başarılı santrafor dün kendi sosyal medya hesabından yaptığı duygusal paylaşım ile yetiştiği ve yıldızlaştığı kulüp olan Eskişehirspor'a veda ettiğini duyurmuştu.