Eskişehirspor'un sportif olarak kötü gidişatının yanı sıra forma da dahil olmak üzere lisanslı ürün satışında uzun süredir sorunları olduğu biliniyor. Farklı markalar ile forma sponsorluğu anlaşmaları yapan Eskişehirspor bir türlü beklenen istikrarı yakalayamamıştı. Hem forma sponsorluğu konusunda istediğini alamayan Es Es hem de taraftarına lisanslı ürün satışında tabiri caizse sınıfta kalmıştı.

Güncel yönetim kurulunun göreve gelir gelmez İtalyan devi Diadora markası ile anlaşması lisanslı ürün konusunda taraftarları yeniden heyecanlandırmıştı. Fakat "Eskişehirspor Hatıra Forması" dışında bir lisanlı ürün satışa çıkmadı. Bilindiği üzere sınırlı sayıda olan hatıra formalarının satışı ise hem yönetimi hem de taraftarı memnun etti. Bu formaların sahiplerini bulması sonrasında ise taraftarlar yeni sezonda Eskişehirspor'un giyeceği formalara ve lisanslı ürünlere ulaşma isteğini ısrarla dile getirmeye başladı. Eskişehirspor yönetimi taraftarın bu çağrısına kulak verdi ve harekete geçti.

Eskişehir Haber26 canlı yayınında Buğrahan Doğangil'e konuşan Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, Diadora markalı formaların bir iki hafta içerisinde online satışa çıkaccağını açıkladı. Öncelikle Diadora'nın resmi internet sitesinden satışa çıkacak formalar daha sonra Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde yer alan satış noktasından da taraftar ile buluşacak.

Eskişehirspor'da lisanslı ürünlerin satışıyla ilgili gelişmeler bununla da sınırlı değil. Erkan Koca açıklamalarında Diadora ile birlikte sadece forma değil birçok farkşlı grupta yeni ürünler piyasaya süreceklerini söyledi. Aynı zamanda ismi Es Store olmasa da şehir merkezinde bir Eskişehirspor Store mağazasının açılacağını dile getirdi. Bu mağazanın açılışı ise takıma olan ilgiye ve Eskişehirspor'un Bölgesel Amatör Lig'den ivedilikle çıkışına bağlı.

Özetle Eskişehirspor taraftarı şehirde yaşıyor olsun ya da olmasın kısa süre sonra Eskişehirspor ürünlerine kavuşacak ve internet üzerinden satın alabilecek.