Önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olup profesyonel liglere hızlı bir dönüş yapmak isteyen Eskişehirspor bir süredir teknik adam arayışındaydı. Eskişehirspor yönetinin hummalı çalışmaları sonrasında Eskişehirspor teknik direktörlüğü için BAL'da önemli başlarıları olan İbrahim Baş ile anlaşma sağlandı.

Dün akşam saatlerinde basına sızan haberlerde Eskişehirspor'un yeni teknik direktörü olduğu ilan edilen tecrübeli İbrahim Baş, bugün Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol tesislerinde düzenlenen  tören ile resmi imzayı attı. Eskişehirspor'un yeni teknik direktörü İbrahim Baş imza sonrasında basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu.

Basından gelen soruları yanıtlayan İbrahim Baş Eskişehirspor'un geleceği ve önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig'deki hedefleriyle ilgili önemli satır başlarına değindi. Ayrıca imza töreninde bizzat yer alan Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, İbrahim Baş hoca ile Es Es'in tek sezonluk değil uzun vadeli planları olduğunu açıkladı.

Eskişehirspor'un yeni teknik direktörü İbrahim Baş konuşmasının ilk kısmında ne denli büyük bir camiaya geldiğinin farkında olduğuna, Eskişehirspor'un hakettiği yerde olmadığına ve ellerinden geleni yapacaklarına yönelik ifadelerde bulundu.

Daha sonra gelen sorular üzerinden konuşan İbrahim Baş;

"Eskişhirspor bir altın. Altın çamura düşmekle değer kaybetmez. Biz bu değeri, yani Eskişehirspor'u düştüğü çamurdan çıkaracağız. Büyük Eskişehirspor taraftarının coşkusuna da büyük camianın getirdiği başarı baskısına da hazırız. Eskişehirspor tüm unsurları hep beraber başarıya yürüyeceğiz. Ligdeki son maçımıza kadar 20.000 taraftar ile stadyumu dolduracağız. Kimse merak etmesin şampiyon olacağız!" dedi.

Eskişehirspor'un transferleri ve transfer politkasıyla ilgili de söz alan İbrahim Baş;

"Öncelikle takımda kalmasını istediğimiz oyuncuları elimizde tutmaya çalışacağız. Her zaman eldeki 1 dışarıdaki 2'den iyidir. Bu oyuncuların yanında şampiyonluk için yeni transferler yapmamız da gerekiyor. Ancak bu transferleri yaparken her açıdan ince eleyip sık dokumamız gerekiyor. Bütçeye dikkat etmek zorundayız." dedi. Ayrıca Eskişehirspor yönetiminin kendisiyle anlaşmadan önce yaptığı transferler hakıkında da "Yapılan transferlerden bizzat haberim yoktu. Fakat gelen oyuncuların hepsini tanıyorum. Başka takıma da gitsem bu oyunculardan bazılarını kesinlikle takımına alırdım." şeklinde açıklamalar yaptı.

Ağustos ayı başında çalışmalarına başlayacak Eskişehirspor'da İbrahim Baş'ın teknik direktörlük koltuğuan  gelmesi sonrasında, iç ve dış transferin devam etmesi bekleniyor.