Başkan Erkan Koca devletin çıkardığı "yapılandırma yasası" doğrultusunda Eskişehirspor'un vergi ve SGK borçlarının yeniden hesaplandığını söyledi. Eskişehirspor geçmişe dönük borçlarını yapılandırırsa, SGK ve vergi borçlarından 30 milyon TL kar edecek. SGK ve vergi borçlarının toplam 50 milyon TL civarında olduğunu dile getiren Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, yapılandırmalı ödeme ile bu borçların 20 milyon TL seviyesine ineceğini vurguladı.

Eskişehirspor'a destek olunarak 20 milyon TL'nin devlete ödenmesi gerçekleştiği takdirde Eskişehirspor'un 30 milyonluk bir borçtan kurtulacağını söyleyen Koca katkıda bulunmak isteyen herkesi Es Es'e maddi desteğe davet etti. Ayrıca şehrin ileri gelenlerini ve eski başkanları katkı sunmaya özel olarak çağırdı.

Erkan Koca; "Buradan çağrımdır. Bu borçlar hem bizim dönemimizden hem de eski dönemlerden kaynaklanıyor. Biz kendi dönemimizdeki borçlar için sorumluluk almaya hazırız. Geçmiş başkanların da üzerine düşeni yapmasını istiyoruz. Bu borç hepimizin." dedi. Ayrıca Erkan Koca, Eskişehir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsel'in bu borçlar yüzünden tüm mal varlığına haciz koyulduğunu da sözlerine ekledi.