Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca ve yönetim kurulu üyeleri Eskişehirspor'un sportif durumu, kulübün güncel durumu ve yeni sponsorluklar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundular.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 15.14.17

Başkan Koca; "Yolun sonu inşallah şampiyonluk olacak!"

Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen toplantıda ilk sözü Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca aldı. Erkan Koca 4'te 4 yaparak lige 12 puan ile başlayan takımı tebrik etti. Ardından ise "Lige iyi bir giriş yaptık. İstediğimiz galbiiyetleri aldık. Bundan sonra da ayaklarımız yere basarak, oyunumuzun üstüne koyarak kazanmaya devam etmek istiyoruz. Her zaman dediğimiz gibi inşallah yolun sonu şampiyonluk olacak." dedi.

Erkan Koca; "Zorlu Enerji ile Eskişehirspor'un borç konusunu çözüme kavuşturduk."

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca 2020 yılında Mustafa Akgören yönetimi ile Zorlu Enerji arasında yapılan sponsorluk anlaşmasının benzerine biz de imza attık. Mustafa Başkan ve yönetimi sağolsunlar bu sponsorluk anlaşması ile 2020 ve daha öncesi borçları çözüüme kavuşturmuşlardı. Onun sonrasında ise tam 30 aydır Eskişehirspor tesislerinin elektrik borcu ödenemiyor. Zorlu Enerji 30 ay bekledi. Onlara da teşekkür ediyoruz. Fakat 30 ay sonunda elektriklerin kesileceğini bize ilettiler. Biz de yönetim olarak bu işe çözüm bulmak için düğmeye bastık.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Cihan Bey ile görüşmede bulunduk. Kendi dönemimizdeki 10 aylık borcu, stadyum dışındaki sabit alanlara Zorlu Enerji reklamı alarak 1 yıllık sponsorluk anlaşması ile 10 ayda oluşan 1,4 milyonluk bedeli ödemiş olduk. Ancak daha önceki borçları bu şekilde çözemedik. Bu duruma istinaden eski Enerji Bakanımız ve Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan ve AKP Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan ile görüşme sağladık.

Görüşmeler sonunda Spor Toto Teşkilatı'ndan 2 milyon TL bir sponsorluk aldık. Bu para ile hem geçmiş elektrik borçlarını hem de futbolcuların alacaklarını ödedik. Sayın vekillerimize ve başkanımıza teşekkür ediyoruz." Ayrıca Zorlu Enerji'ye de 30 ay bekledikleri ve kesinti yapmadıkları için tekrar teşekkür ediyorum." diyerek sözlerine devam etti.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 15.14.18

Başkan Koca; "Bir sponsorluk da Arçelik'ten geldi"

Sponsorluk  konularına açıklama getirmeye devam eden Başkan Koca bir sponsorluk anlaşması da Eskişehir Arçelik fabrikasından aldıklarını dile getirdi. Koca; " Eskişehir Arçelik fabrikası ile ilgili sponsorluk bugün onaylandı. Sağolsunlar stadyumun dış reklam alanlarına sponsor oldular. Eskişehirspor aynı zamanda futbolcu maaşlarının %90'ını ödemiş durumda. Kalan ücretleri de kısa zamanda yatıracağız ve futbolculara borcumuz kalmayacak. Loca alan, kombine alan veya farklı şekilde destek veren, bize güvenen herkese teşekkür ederiz." dedi.

Erkan Koca bugüne kadar 3500 kombine, 80 adet LED reklam tabelası satıldığını ve başta taraftar olmak üzere tüm şehrin destek verenlerine teşekkür ettiklerini söyledi. Şu anda Eskişehirspor'un yalnızca maç primi ve deplasman masrafları var diyerek sözlerini noktaladı.

Başkan Koca'nın konuşmaları sonrasında Eskişehir AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Av. Musab Tayyib Altınkaynak ve Asbaşkan Özgür Marankoz söz alarak siyasilere, Eskişehirspor'a destek veren diğer unsurlara teşekkürlerini dile getirdiler. Özgür Marankoz forma, reklam ve kombine konularında detaylı açıklamalarda da bulundu.