Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir'in tarihi olarak en köklü kulübü ve Eskişehir'in en önemli spor kulüplerinden Eskişehir Demirspor'da son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Lokomotif, Bölgesel Amatör Lig'de sezonun geri kalan bölümünde galibiyetyle tanışamadı. 4 hafta sonunda sahadan mağlubiyetler ile ayrılan Demirspor'da sportif konulara yaşanan sorunlar dışında asıl temel sorunlar bambaşka.

BAL sezonu öncesinde katıldığı Eskişehir Haber26 canlı yayınında ve çeşitli platformlarda Demirspor'un sıkıntılarını dile getiren Başkan Mehmet Ali Hünerlier, bu sorunların bugün katlanarak büyüdüğünü açıkladı.

Mehmet Ali Hünerlier; "Demirspor bu şehirde üvey evlat mı?"

Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier, yönetime geldikleri günden bu yana yaşadıkları maddi sorunların devam ettiğini dile getirdi. Bunun üzerine BAL'da sezona başladıktan sonra kendilerine gösterilen "üvey evlat" muamelisine de vurgu yaptı.

Hünerlier; "Biz bu kulübü devralırken bu zorluklar ile karşılaşacağımızı biliyorduk. Eskişehir Demirspor büyük bir camia biz bu kulübün yönetimine geldiysek elbette maddi sorunları çözmek için elimizden geleni yapacğız. Fakat bu uğraşımız Eskişehir'de karşılık bulmuyor. Biz zor şartlar altında maddi konuları çözmeye çalışıyoruz. Fakat Eskişehir'de üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bize destek olan yok, halimizi soran yok. Bunu yalnızca maddi olarak demiyorum. EASKF yönetiminden daha fazla destek bekliyoruz. Yunusemrespor maça çıksın diye harcanan çabalar bizim için de harcansa ne olur? Bu lobi bizim neden faydamıza çalışmasın? Eskişehir Demirspor bu şehrin takımı değil mi?" dedi.

"Bize destek olsalar ne kaybederler?"

Eskişehir futbolunda söz sahibi olan isimler veya kurumlar bize de destek olasalar bu yanlış mı olur? Neden bu köklü kulüp iyi bir durumda olmasın? Ben ve ekbim genç futbolcu kardeşlerimize BAL vitrini yaratmak ve onlara gelecek hazırlamak için bu cefayı çekiyoruz. Daha önce de dediğim gibi cebimizden verdik. Vermeye de devam ederiz ama bize neden üvey evlat muamelesi yapılıyor? Yunusemre'nin maça çıkması çok önemli bizim çıkmamız önemli değil mi? 3 haftadır tek farkla haksızlıklarla sahadan mağlup ayırılıyoruz. Eskişehir'de bize destek olma gücü olanlar desteğini esirgemese ne kayberder?" diyen Mehmet Ali Hünerlier futbol camiasına sitemlerini iletti.

Hünerlier; "Hakemler bizi doğruyor, ses çıkaran yok!"

Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier;

" Eskişehir Demirspor 1926 Polatlı deplasmanında penaltı ile içeride Bolu Geredespor maçında 89'da gelen ve felaket hakem yömetimi olan maçta 2-1 kaybettik. Bu haftada Çilimli deplasmanında 80'den sonra gelen golle 2-1 mağlup olduk ve hakem maç içinde skandal kararlara imza attı. Hakem sarı kartı olan futbolcuları bilmiyordu. İkinci sarıyı vermek için 5 dakika tüm yardımcılarına danıştı. Olayı çözemedi. Böyle hakem mi olur? Biz bunları söylüyoruz ama Eskişehir Demirspor'un maalesef hakkını arayan yok." dedi.

Son olarak Mehmet Ali Hünerlier zor olsa da bu takımı bir arada tutmak için tüm mücadeleyi vereceklerini ve bunları hem şanlı Demirspor hem de bu takımda forma giyen gençler için yapmak istediklerini ifade etti.

Ayrıca Eskişehir Demirspor bugün sabah saat 8'de yola çıktığı Çilimli deplasmanından gece 22.30 saatlerinde ancak Eskişehir'e dönebildi. Futbolcular Çilimli maçına çıkmak için 5-6 saat yolculuk yaptı.