Eskişehirspor'un Bölgesel Amatör Lig'e düşmesi kesinleştikden sonra Es Es'in başarılı oyuncularına da farklı takımlardan teklifler yağmaya başladı. Eskişehirspor yönetimi kadroyu korumak için çabalarını sürdürüyor olsa da bazı genç ve yetenekli futbolcuların takımdan ayrılmak istediği bilgileri geliyor.

Bu genç ve yetenekli futbolcuların başını Onur Arı çekiyor. Eskieşhirspor'un arı gibi çalışkan ve golcü forveti Onur Arı'nın en ciddi talibi ise Süper Lig ekiplerinden Hatayspor. Genç forvetin ismi bir süredir Hatayspor ile anılıyor. Üstelik iddialar gün geçtikçe güçleniyor. Onur Arı'nın Hatayspor'a imza atmasının an meselesi olduğu da spor basının gündeminde.

Eskişehirli olan ve ulusal medyanın önemli spor yazarlarından Yağız Sabuncuoğlu'nun kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama ile; Onur Arı'nın bugün Hatayspor'a kesin olarak imzayı atacağını iddia etti. İki tarafın ve Eskişehirspor'un tüm konularda anlaşma sağladığını da ifade eden Yağız Sabuncuoğlu transferin an meselesi olduğunu bildirdi. Eskişehirspor yönetimi tarafından ise bu konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

6 Şubat 2023 tarihinde ülkece yaşadığımız deprem felaketinden en çok etkilenen takımlardan olan Hatayspor birçok oyuncusunu ile yolları ayırdı. Hatayspor'un teknik heyeti ve futbolcularından ise bazı isimler maalesef acı olayda vefat etti. Bu nedenle kadrosunu yenilemeye ve güçlendirmeye çalışan Hatayspor genç golcü Onur Arı'yı ısrarla istiyor. Yerli bir santraforu kadrosunda bulundurmak isteyen güney ekibinde Onur Arı'nın nasıl bir performans ortaya koyacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Eskieşhirspor yıldız oyuncusunu kaybetmek istemese de Onur Arı'dan gelecek bonservis bedelinin Eskişehirspor'a can suyu olacağı gerçeği de işin başka bir boyutu. Zira Eskişehirspor bilindiği üzere uzun süredir büyük maddi sıkıntılar çekiyor. Hatayspor'un Onur Arı için Eskişehirspor'a ne kadar ödeyeceği ise resmi imzalardan sonra netlik kazanacak.