Eskişehir Ticaret Odası (ETO) üyelerini bilgilendirdiği toplantılarına bir yenisini daha ekledi. ETO üyelerine Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğinde 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mustafa Çekiç Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, ETO Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve meclis üyeleri de katılım sağladı. Toplantıda konuşan Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu’nun 12 Mart 2023 itibariyle yürürlüğe girdiğini belirterek, kanun kapsamındaki yapılandırma imkanından faydalanabilmek için 31 Mayıs 2023 tarihinden önce başvuru yapılması gerektiğini söyledi. 

Yapılandırma kanunu mükelleflere ve vatandaşlara kolaylık sağlıyor

Bu yapılandırma kanununun geçmişte yapılanlara göre daha geniş kapsamlı olduğunun altını çizen Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, işletme kayıtlarının düzeltilmesi, vergi ve matrahı artırımı gibi imkanların da bu kanunla mümkün olduğunu söyledi. Çelik, vatandaşların ve mükelleflerin kamuya yönelik herhangi bir borcu olup olmadığını e-devlet üzerinden kontrol edebileceğini ve kolaylıkla ödeyebileceğini kaydetti.

Yapılandırmayla geçmiş dönem oda aidatları da 9 taksitle ödenebiliyor

Toplantı öncesinde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu’nun işletmelere kamu borçları için kolaylık sağladığını belirterek, kanun kapsamında oda üyelerinin de 31.12.2022’den önceki aidat ödemelerini faiz ve gecikme zammı olmadan 9 eşit taksitle yapabileceğini kaydetti. 

Grup müdürleri yapılandırma kanununun detaylarını sunumla anlattı

Toplantıda Kurumlar Vergisi Vergilendirme Müdürü Erhan Özbek matrah ve vergi artırımı hükümleri, Grup Müdürü Ramazan Şanlı işletme kayıtlarının düzeltilmesi ve ortak hükümler, Grup Müdürü İbrahim Bahadır Uygun, 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu’nun kapsamı, kesinleşmiş ve ihtilaflı alacaklar, inceleme ve tarhiyat safhasındaki alacaklar hakkında sunum yaparak geniş kapsamlı bilgi verdi. Toplantıda ayrıca grup müdürleri tarafından ETO üyelerinin yapılandırma kanunu hakkındaki soruları da cevaplandırıldı.