Haber: Buğrahan Doğangil

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, Orman Bölge Müdürlüğü'nün "Eskişehir'in Akciğerleri" olarak tanımlanan Bademlik mevkiinde yaptığı ağaç katliamına dikkat çekmek için bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Yer, Bademlik'te yapılan katliama partinin ilçe teşkilatı ile birlikte yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Gürol Yer; "Odunpazarı'nda göz göre göre ağaçlar katlediliyor."

IMG_4306

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, kendilerine 27 Ekim günü, Çankaya ve Dede mahallesi sakinlerinin ulaşmasıyla, kamuoyunun bilgisi dışında Orman Bölge Müdürlüğü'nün ağaç katliamı yaptığını söyledi. Gürol Yer açıklamasında;

"Bademlik bölgesinde vahşi bir tavır ile alelacele bir şekilde bölgedeki ağaçların kesilerek Orman Bölge tarafından katledilmesiyle ilgili bir basın açıklaması yapmıştık. Bizim açıklamamız üzerine Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü alanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile "Millet Ormanı" olarak düzenlediğine dair karşı bir açıklamada bulundu. Bu açıklamda ormancılık ruhundan ve tabirinden uzak bir şekilde 76 adet ağacın 'sahadan uzaklaştırıldığı' belirtildi. Ayırca bölgenin atıl durumdan kurtarılarak Eskişehirlilerin hizmetine hazırlandığı söylendi."

"Fakat Orman Bölge'den yayımlanan bültende kullanılan fotoğrafın uzaktan yakından bizim tespit ettiğimiz alanla ilgisi olmadığını gördük. Bu görsel Eskişehir kamuoyunu kandırmak üzere tasarlanmış. Bizim sizlere sunduğumuz göresel ise maalesef alanın son durumunu göstermektedir. Ağaçların kesildiği yerler betonlaştırılmış ve bu nedenle etrafındaki ağaçlar da kurumaya başlamış. Alanın 3'te 1'inde ağaçlar kesildi ve kalan ağaçların da pek çoğu kurudu. Biz bu kuruyan ağaçların altından toprak numunesi alarak bizzat incelemeye vereceğiz. Bize bu ağaçların kuruması hiç normal gözükmedi. Bizim anladığımız bu alanda da beton lobisi Eskişehir halıkna net bir gol atmış durumda." diyerek yapılan ağaç katliamına sert tepki gösterdi.

IMG_4299 (2)

Gürol Yer; "Eskişehir'de imar sorunu var diyip doğa katliamı ve rant peşindeler"

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer basından gelen "Eskişehir'de iktidar ve iktidara yakın çevrelerin belediye başkan adaylarının ağzından Eskişehir'de konut sorunu olduğu ve birçok alanın imara açılması gerektiği düşmüyor. Bu alanların imara açılması doğru mu veya bu alanlar konut sıkıntısı nedeniyle mi yoksa rant için mi imara açılmak isteniyor?" minvalindeki soruya;

"Bu imar meselesi kesinlikle doğayı katledecek adımlar içeriyor. Eskişehir bu zihniyete asla teslim edilmemeli. Bir de bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Son dönemde iktidar menşeli aday adayları içinde çok sayıda inşaatçı var ne hikmetse. Hatta farklı siyasi partilerde de inşaatçılar var. İYİ Parti'de böyle bir şey yok olamaz da!" diyerek Eskişehir'de son dönemde sık gündeme gelen "imar sorunu" meselesine dair görüşlerini belirtti.