Haber: Buğrahan Doğangil

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve aynı zamanada iş insanı olan Nebi Hatipoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Europen şirketinde işçilerin çalışma şartlarının 'insani' olmadığına dair ciddi iddialar var. Bu iddiaları ortaya sunan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan.

İskender Bayhan İdris Nebi Hatipoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Eskişehir’deki Europen Şirketi’nde çalışan işçilerin insani olmayan çalışma koşulları hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a soru önergesi verdi. EMEP tarafından verilen bu soru önergesinde Europen'de çalışma koşulları ile ilgili çarpıcı iddialar yer alıyor.

Emek Partisi'nin resmi X hesabından 30 Kasım Perşembe yani bugün "Europen’in başarı hikayesinin ardında belinde silahla gezen patron, işten çıkarmalar ve fazla mesai var!" başlğıyla kamuoyuna duyrduğu soru önergesinde toplam 6 soru yer alıyor.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a verilen önergede işçilerin sendikal haklarına müdahale, işçilerin darp edilmesi, çalışma saatlerinin fazlalığı ve çalışma koşullarının kötü olması gibi konular ön plana çıkıyor.

EMEP'in görsel olarak X hesabına aktardığı soru önergesi şu şekilde;

nebi europen-1