Günlük beslenmenin vazgeçilmezi olan ıspanak, koyu yeşil yapraklarıyla sayısız faydası olan bir bitkidir. Fakat çoğu kez bu faydalı sebzenin temizliği uzun ve yorucu bir süreçtir. Ispanağın tek tek yapraklarının ayıklanması, toprağının ve kumunun temizlenerek ardından kurutulması oldukça vakit alıcıdır. Kimi zaman bu işlemler ıspanak tüketimini azaltan bir engel olarak görülse de, pratik yöntemlerle bu engel aşılabilir.

Sebze kurutucular, ıspanağın temizliğini kolaylaştıran harika bir alternatif sunuyor. Eğer evinizde kullanılmayan bir sebze kurutucunuz varsa, şimdi onu mutfak ihtiyaçlarınıza geri kazandırmanın tam zamanı. Ispanakların köklerini kesip yapraklarını ayırdıktan sonra, onları karbonatlı suda 15 dakika kadar bekletin. Bu işlemden sonra yaprakları sebze kurutucunuzun içine alın, üzerlerine su ve biraz daha karbonat serperek kurutucuyu çevirmeye başlayın. İlk çamurlu suyu döktükten sonra aynı işlemi birkaç kez tekrar edin. Bu basit adımlarla ıspanaklarınız tertemiz olurken aynı zamanda size zaman kazandırmış olacak.

Sebze kurutucu haricinde ise beyaz sirke ya da karbonat kullanarak da ıspanağı temizleyebilirsiniz. Ispanağın kök kısımlarını ayırıp, su dolu bir kapta 8 dakika bekletmek kumlardan arınmanızı sağlar. Bu işlemi birkaç kez tekrarlamak yeterlidir. Ancak unutulmamalıdır ki, lezzetli bir ıspanak yemeği için temizlik aşamasının ne kadar önemli olduğu göz ardı edilmemelidir.