Isparta, Türkiye'nin güneybatısında, Akdeniz Bölgesi'nde yer alır. Güzel iklimi, doğası ve kültürel zenginlikleriyle kişinin yaşamayı düşünebileceği en cazip şehirlerden biridir. Standartları yüksek bir yaşamın olanaklarını irdeleyen Isparta'nın hizmet verdiği bir dizi alanda, yüksek yaşam standartlarına karşın maliyetlerin çok yüksek olmadığını gözlemleyebiliriz. Bu özelliklerden ötürü birçok insan Isparta'yı yaşamak için tercih etmekte ve hakkında çeşitli sorular sormaktadır.  Bu sorulardan en belirginleri 'Isparta'nın en güzel ilçesi hangisidir?' olmaktadır.

Isparta, ekonomisini tamamen tarım ve sanayiye dayandırır. Ayrıca birçok üniversiteye ev sahipliği yapması nedeniyle 'öğrenci şehiri' olarak da bilinir. Bu özellikleri ile hem gelişmişlik düzeyi, hem de yaşam kalitesi bakımından Türkiye'nin en ileride olan illerinden birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 

'Isparta'nın En Güzel İlçesi Hangisi?' Sorusuna Yanıt: Eğirdir

Bu soruya verilebilecek yanıtlar elbette ki subjektiftir fakat yapılan bir dizi araştırma sonucunda, çoğu kişi Eğirdir ilçesinin Isparta'nın en güzel ilçesi olduğu konusunda hemfikir. Eğirdir ilçesinin diğer ilçelerden sıyrılarak ön plana çıkmasının en büyük nedeni, ilçede bulunan ve adeta doğal bir tablo yaratan Eğirdir Gölü'dür. Bu eşsiz güzellikteki göl, Eğirdir ilçesini Isparta'nın en güzel ilçesi yapmakta büyük bir rol oynamaktadır.