Haber: Buğrahan Doğangil

İYİ Parti Odunpazarı Gürol Yer, partinin Odunpazarı İlçe Başkanlığı binasında Eskişehir Haber26 ekibinden Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Saadet Yörükçü ve Genel Yayın Yönetmeni Buğrahan Doğangil'i konuk etti. Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer samimi bir sohbetten sonra Eskişehir Haber26 Genel Yayın Yönetmeni Buğrahan Doğangil'in sorularını yanıtladı ve yerel seçimler öncesinde Eskişehir gündemini değerlendirdi. Başkan Gürol Yer'e misafirperverliği ve samimi tavrı için Eskişehir Haber26 ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 19.50.07

Gürol Yer öncelikle İYİ Parti il teşkilatında yaşanan kan değişikliğini ve göreve geldikleri andan itibaren yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 19.50.07 (1)

Başkan Yer; "Sahaya ineceğiz, Odunpazarı'nda yapılması gerekenleri yapacağız!"

Başkan Gürol Yer Eskişehir'e, Eskişehir'de siyasete ve İYİ Parti'ye hiç yabancı değilim diyerek sözlerine başladı. Akabinde Gürol Yer; "Beraber yol yürüdüğümüz arakdaşlarımın teveccühü ve büyüklerimizin icazeti ile İYİ Parti'ye dahil oldum ve bir dönem İl Başkan Danışmanlığı görevinde bulundum. Geçtiğimiz ay başında ise Genel Merkez ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in tensipleriyle Odunpazarı İlçe Başkanı olarak göreve başladım. Şu an 50 kişilik bir yönetim kurulu listesi oluşturuduk ve genel merkezin onayına gönderdik. Merkezden onay gelene kadar da boş durmadık ve henüz teşkilatımız olmamasına karşın gönüllü dostlar ile çalışmalarımıza aralıksız şekilde devam ettik, ediyoruz. Önümüzdeki hafta içinde umuyorum ki yönetimimiz de onay aldıktan sonra çokm daha güçlü bir şekilde çalışmalarımıza başlayacağız." Odunpazarı ilçe teşkilatı olarak sahaya ineceğiz ve yapmamız gerekenleri yapacağız." diyerek sözlerine devam etti.

Gürol Yer; "İYİ Parti'de, yerelde bir istikrar yaratmak istiyoruz."

Başkan Yer; " İYİ Parti'nin 6. yılını kutladık. Bu 6 yılda Eskişehir özelinde söylüyorum, il teşkilatında, ilçe teşkilatlarında sürekli bir değişim yaşandı. Bunlar yeni bir parti için gayet dopal durumlar. Fakat artık daha istikrarlı bir teşkilatlanma için var gücümüzle çalışmak ve daha istikrarlı bir yapı kurmak istiyoruz. Geçmişte olanlara ben parti içi "dökülmeler" olarak bakıyorum. Tabiri caizse ağaçta kalan sağlam mevyeler bizim güvencemiz. Bugün bilgisayarıma baktığımda Odunpazarı İlçe'de 2241 kişilik bir İYİ Parti üye listemiz var. Bu üyelerin bence hepsi sallanan ağaçtan dökülmeyen sağlam kalan meyveler.

Ayrıca bir konuya daha parmak basmak istiyorum. Eskişehir'de ve genel siyasette etkin siyasi partiler, bugün Eskişehir'de henüz aday yapılanmalarını tamamlamadı. Biz ise hem Büyükşehir Belediyesi hem de Odunpazarı adayımızı ilan ettik ve onlara yönelik çalışmalara başladık. Bu bir avantajdır hem de Eskişehir halkına ne denli kıymet verdiğimizin göstergelerinden biridir. Biz teşkilatımız henüz kurulmamasına rağmen sahadayız. Ankara'da partimizin 6. yıl etkinliklerine ve Cumhuriyerti'mizin 100. yıl etkinliklerine katıldık. Hamamyolu'nda 2 gün süren bir 'Cumhuriyet Nöbeti' stantı açtık. 75. Yıl mahallemizde halkımız ile buluştuk. Tüm bu girişimler vatandaşlardan büyük ilgi gördü." diyerek yereldeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

IMG_3781 (2)

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer; "Orman Bölge Müdürlüğü ağaç katliamı yapıyor!"

Eskişehir Orman Müdürlüğü'nün "Eskişehir'in akciğerleri" olarak nitelendirilen Bademlik tepesinde ağaç katliamı yaptığını söyleyen Başkan Yer; "Bu katliama İYİ Parti dışında ses çıkaran olmadı. Biz konu ile ilgili bir açıklama yaptık. Bu hafta ise ikinci açıklamamızı yapacağız. Orada ciddi ağaç katliamı var, biz ona itiraz ediyoruz. İYİ Parti dışında kalan siyasiler ve STK'lar bu katliama sessiz kalmaya devam ediyor, kendi dertlerine düşmüşler ve vatandaşı düşünen yok." dedi.

Başkan Yer; "Artık Eskişehir'de tek kale maç devri bitti."

Göreve geldiği ilk anda "Artık Eskişehir'de tek kale maç devri bitti." şeklinde doğaçlama bir ifade ile Eskişehir'de İYİ Parti'nin çizeceği yolu işaret ettiğini söyleyen Gürol Yer; "Bu söylediğim söz, bugüne kadar tamamen yerini bulduğunu bize gösterdi. Yerel iktidarda olan parti ile genel iktidarda olan parti arasında sıkışan Eskişehir halkı için yeni bir adresiz, yeni bir yoluz. Türk milletinin kutsalları ile mukaddesleri ile sorunu olmayan herkese kapımız açık. Eskişehir halkına yeni bir kapı yaratrmak ve vatandaşlarımızı bu mengene gibi sıkışan iki kutuplu siyasetten kurtarmak istiyoruz. Yerel seçimlerde boy gösterecek adaylarımız ile birlikte bu doğrultuda canla başla çalışacağız." İYİ Parti'deki yeni sürece dair büyük teveccüh var. İnsanların ilgisi partimize oldukça yüksek." diyerek İYİ Parti'nin Eskişehir yerelinde durduğu ve duracağı nokta ile ilgili görüşlerini aktardı.

Başkan Yer; "Nebi Bey ayrılık kararını kendisi vermiş!"

Geçtiğimiz günlerde flaş bir şekilde İYİ Parti'den istifa ettiğini duyuran Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun ayrılığı ile ilgili de kısaca konuşan Gürol Yer, Nebi Bey'in ayrılık kararını kendi başına aldığını dile getirdi. Başkan Yer;" Nebi Bey ayrılma kararını kendisi almış ve uyguladı. Karar öncesinde ne yerelde ne de genelde bu kararı almadan önce partililerin görüşlerine başvurmadı. Bu elbette kendi kararı ve stratejisidir. Nebi Hatipoğlu İYİ Partili vatandaşların oyları ile milletvekili seçildi. Bu istifası da onunla İYİ Partili seçmenler ve Hatipoğlu'na oy veren Eskişehir halkı arasında bir meseledir. Bizim daha fazla bu konuya diyecek bir şeyimiz yok." şeklinde konuştu.