Haber: Buğrahan Doğangil

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer ve İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil öncülüğüneki İYİ Parti heyeti, Türkmentokat kırsal mahallesinde 15 binaya yıkım kararı alan Odunpazarı Belediyesi'nin bu kararına karşı, bugün saat 14.00'te bu köyde bir basın açıklaması yapacaktı.

Türkmentokat kırsal mahallesinden binalarının yıkılmasını istemeyen vatandaşlardan gelen talep üzerine bu açıklamayı yapma kararı alan İYİ Parti yetkilileri, daha sonra bugün, gün içinde basın açıklaması yapmaktan vazgeçti.

İYİ Parti Odunpazarı'nın bu açıklamadan vazgeçmesinde, bu 15 binanın ruhsatsız ve kaçak yapılar olması ve Odunpazarı Belediyesi'nin bu sorunların giderilmesi için vatandaşlara ek süre vermesi etkili oldu. Türkmentokat'ta Odunpazarı Belediyesi'nin binalarını yıkmak istediğini söyleyen vatandaşların yapılarının kaçak olduğu Odunpazarı Belediyesi ekiplerince teyit edildi. Ayrıca bu mülk sahiplerinin Odunpazar Belediyesi'nin tüm çabalarına rağmen ruhsat almamakta direttiği ortaya çıktı.

Odunpazar Belediyesi Türkmentokat köyünde yaşayan vatandaşların bu kaçak yapıların yıkılması için CİMER'e şikayette bulunması üzerine yıkım hazırlığına başladı. Ancak İYİ Partili yetkililerin konuyu gündeme taşımasıyla CHP'li Odunpazarı Belediyesi son olarak bu kaçak yapılara ruhsat alınması ve projelendirme çalışmaları için mülk sahiplerine 6 ay ek süre tanıdı.

Tüm bu gelişmelerin ardından basın toplantısının iptal edildiğini açıklayan İYİ Parti Odunpazarı Teşkilatı, vatandaşlara tanınan bu ek süre ve kolaylık için Odunpazarı Belediyesi'ne ve yetkiliere teşekkür etti.