Haber: Buğrahan Doğangil

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, partisinin Eskişehir il başkanlığını ziyaret etti. Bu ziyaretinde gazetecilere de açıklamalarda bulunan Oktay Vural, İYİ Parti'nin gerçek manada değişimin adresi olduğuna vurgu yaptı. Ayrıca milletin arzularına ve isteklerine yönelik bir siyasetin öncüsü olmaya karar verdiklerini de aktardı.

İYİ Parti'nin seçimlere hür ve müstakil girmesinden rahatsız olanlar olduğunu ve onların aslında demokratik çoğulculuğa da inanmayan bir kesim olduğunu savunan Oktay Vural, şöyle konuştu:

WhatsApp Image 2023-11-14 at 18.09.53

Vural; "Bütün adaylarımızla birlikte müstakil şekilde milletin huzuruna çıkacağız."

"Hem demokrasi vurgusu yapıp hem de demokrasi adına yeni siyasi alternatifler çıkmasını istemeyenlerin hepsi aslında bir demokrasi düşmanıdır. Bunu isteyenler demokratik çoğulculuğu ortadan kaldırmak arzusundadır Çok partili siyasi hayatımız içerisinde siyasi partilerin kendi kadrolarıyla topluma hizmet heyecanını ortadan kaldırmayı istemek aslında milleti mecbur ve mahkum bırakmak anlamına geliyor. Fakat bilinsin ki bu millet kimseye mecbur değildir. Kimseye de mahkum olmayacaktır. Bunu herkes aklına soksun. Artık siyasette eski devir bitti." diyerek İYİ Parti'nin müstakil varlığından rahatsız olanları eleştirdi.

Oktay Vural; "Bu milletin seçme ve seçilme hakkını kısıtlamayın!"

"Yerel seçimler demokrasinin yeşil kökleri, filizleridir. Buradan demokrasi tutkunu kesilen bazı partilere ve kutup başlarına sesleniyorum. Kendi kadrolarınızla, kendi partinizle seçimlere girin. Millet kimi istiyorsa onu seçmeli. Bu milletin seçme ve seçilme hakkını asla kısıtlamayın.

İYİ Parti'nin seçimlere hür ve müstakil girmesi tam manasıyla demokrasiye sahip çıkmaktır. Bu demokrasiyi iki yönlü bir mecburiyet ve mahkumiyet ekseninde baskılayan, birbirleriyle korkutan, seçmen iradesini bu şekilde ipotekleyen bir zihniyeti biz demokratik de görmüyoruz doğru da bulmuyoruz. Eğer demokrasiyi sahiplenecekseniz öncelikle bir parti olarak bu millete hizmet etmek için kendi kadrolarınızla, kendi iradenizle bu milletin karşısına çıkın. Millet kime oy verirse o gelsin ve millete hizmet etsin." dedi.

Toplantıda İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil, Tepebaşı İlçe Başkanı Görkem Yıldırım, Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer ve partililer de hazır bulundu. Oktay Vural il binasındaki toplantı dışında partililerle birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu ve bir de yerel televizyon programına konuk olarak Eskişehir'den ayrıldı.