Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ES TV ekranlarında konuk olduğu “Soruyoruz” programında gazeteciler Tarkan Demir ve Hakkı Sağlam'ın sorularını yanıtladı. Oldukça fazla konunun gündeme taşındığı programda Başkan Kazım Kurt'un "Halkçı Belediyecilik" ve "CHP'de değişim" üzerine gelen sorulara verdiği yanıtlar dikkat çekti.

Başkan Kurt; "Belediyeler halkçı bir anlayış içinde olmalı"

"Belediyecilik ile genel siyaset bambaşka işler. Belediye öncelikle hangi partiden olursa olsun halkçı olmalı. Biz 10 yıldır Odunpazarı'na hizmet veriyoruz. İlk getirdiğimiz şey ise halkçı anlayış. İkincisi ise Odunpazarı Belediyesi'ne vizyon ve tanınırlık katmak. Artık Odunpazarı Belediyesi'nin çalışmalarını tüm Türkiye biliyor ve belediyemizi herkes tanıyor. Aynı zamanda halkçı yapımızı da hiç kaybetmedik aksine güçlendirdik.

Odunpazarı'nda 10 yılda herkese ulaşamaya çalıştık. Halk Merkezleri açtık ki isteyen kurs ve eğitim alsın. Özellikle unutulan mahallelerde bu merkezler çok önemli iş yaptı yapmaya da devam ediyor. Yine, 3 tane Gençlik Merkezi'miz var. Bunlar da gençlere kurs ve çalışma ortamı imkanı sunuyor. Binlerce genç bu merkezlerde çalışıyor, eğitimine katkı sağlıyor.

Birçok Odunpazarı sakinine ücretsiz yemek veriyoruz. Bu uygulamaları daha da artıracağız. bu güne kadar tamamen halkçı 25 proje ortaya koyduk. Bunların 5-6'sı haricini hayata geçirdik. Hayata geçmeyenler de hükümetin izin vermemesi ve iktidarla olan sürtüşme nedeniyle gerçekleşmedi.

Kazım Kurt; "Biz belediyeye geldik personel maaşları düzenli hale geldi!"

"Sayın Burhan Sakallı döneminde personel ödemeleri çok düzensizdi. 3 ayda bir de yapılıyordu 15 günde bir de. Personel maalesef ödemeler konusunda büyük zaafiyet yaşıyordu. Biz gelir gelmez bunları çözdük. Şimdihem işçi hem memur stabil maaşını alıyor. Sendikalar da istediği gibi faaliyet gösteriyor. Ana bir sendika var ama diğerlerine de karşı çıkmıyoruz. Halkçılık bunu gerektirir."

Başkan Kurt; "Parti içi değişim hem genelde hem de yerelde iyi yönde bir hareket oldu."

CHP'li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt CHP'de yaşanan değişime de değindi. Başkan Kurt;

"CHP'de köklü bir değişim gerekiyordu. Bunu taban istedi biz de öncülük, ağabeylik etmeye çalıştık. Halkın talebini görmezden gelemezdik. Ben asla tavrımı ve tarafımı gizleyenlerden olmadım. Açıkça değişim gerekli dedim. Beklenen de oldu. Özellikle Eskişehir'de yerel seçimin kazanılması için parti değişim çok önemliydi bu gerçekleşti.

Ayrıca parti içi demokrasi adına da önemli bir sınav verdik ve başarıyla çıktık. Bu durum başka siyasi partilere de örnek olmalı."