Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ES TV ekranlarında yayınlanan "Soruyoruz" programında Tarkan Demir ve Hakkı Sağlam'ın konuğu oldu. Başkan Kurt konuşmasının bir bölümünde AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'na sert yüklendi.

Kazım Kurt; "Param var diyen herkes siyaset yapmamalı!"

"Soruyoruz" programının bir bölümünde gazeteciler Hakkı Sağlam ve Tarkan Demir'in AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile ilgili sorularına yanıt veren Kazım Kurt, Hatipoğlu'nu sert eleştirdi.

Başkan Kurt;

"Param var diyen herkes siyaset yapmamalı. Nebi Hatipoğlu önce İYİ Parti'den aday oldu. Sonrasında anlaşmazlık var diyerek istifa etti. Fakat bağımsız kalmadı ve AKP'ye geçti. Nebi Bey bunları İYİ Parti'den aday olmadan önce zaten planladı. Ön seçim döneminde bile onun AK Parti'ye geçeceği konuşuluyordu. O dönem bunları yalanladı ama sonunda malumun ilamı oldu.

Nebi Hatipoğlu'nun amacı siyaset yapmak değil. Şehirn anahtarına sahip olmak ve gücüne güç, servetine servet katmak. Parası olan gitsin ticaretle uğraşsın, sanayiye yatırım yapsın. Siyaset böyle bir şey değil. İYİ Parti'yi karıştırdı. Şimdi sıra AKP'de. Tepeden geldi ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istiyor. Olackatır da. Fakat bu AKP tabanında bu güne kadar o partiye emek veren kesimde nasıl karşılanacak?

Nebi Hatipoğlu kesinlikle AK Parti'nin büyükşehir belediye başkanı adayı olacak. Bu işlerin pazarlık ile yürüdüğünü düşünüyorum. AKP'den belediye başkanı adayı olacağım diyenler hayallerini ertelesin. Hatta ilçeleri bile Nebi Bey belirler. Bu durum AK Parti'de sorun yaratacaktır.

Kendisi ile ilgili ciddi iddialar var. Yalanlıyor ama halkın güveni kendisine bitti. Sürekli sözünden dönen bir isme Eskişehir halkı aday olsa bile teveccüh göstermez. Hatipoğlu tam bir komprador olarak şehrin anahtarını istiyor ve Eskişehir'de tek adam olmak istiyor. Ne halk ne de siyaset buna müsade etmez." diyerek Nebi Hatipoğlu'na büyük eleştirilerde bulundu.