Haber: Buğrahan Doğangil

2023 Genel Seçimleri'nde İYİ Parti'den milletvekili seçilen ve daha sonra geçtiğimiz günlerde partisinden isitifa ederek AK Parti saflarına katılan Nebi Hatipoğlu geçiş süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Hatipoğlu; "AK Parti çok kurumsal ve iyi işleyen bir yapı"

AK Parti’de kurumsal bir yapı var. Ben siyasi partileri İYİ Parti ile tanıdım. Öyle çok fazla siyasi tecrübem yok. Orada kötü bir deneyim yaşadım ancak; AKP'ye geçince kurumsal siyasi parti nedir anladım. Böyle olunca da hemen AKP'ye adapte oldum. Beni daha şimdiden Eskişehir ile ilgili alınan kararlara dahil ediyorlar. Fikrimi soruyorlar. Bu beniçok memnun ediyor. İYİ Parti'de en büyük eskiklerden biri buydu. Bize ve il yönetimine sormadan kararlar aldılar. Adayları belirlediler." diyerek geçiş sürecini anlattı.

Hatipoğlu; "Eskişehir’den büyükşehire aday olmak istiyorum. Niyetim var. Kesinlikle istiyorum."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Hatipoğlu;

"Eskişehir’e Yılmaz Hoca çok hizmetler verdi ancak artık vadesini doldurdu. Artık Eskişehir'in AKP belediyeciliği ile tanışma vakti geldi. Bu doğrultuda çalışacağız kimsenin şüphesi olmasın. Eskişehir’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istiyorum. Niyetim var. Kesinlikle çok istiyorum. Fakat son kararı Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Bu görev bana verilirse Eskişehir'e büyük hizmetler getirmeye hazırım." dedi.

Eskişehir görünürde çok iyi bir kent. Sağolsun hocamız da çok çalıştı ama görünmeyen noktalarda çok eksikler var. Artık belediyeyi biz devralıp AK Parti belediyeciliği ile bu eksikleri tamamlamak Eskişehir'e sınıf atlatmak istiyoruz." diyerek AKP Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olmak istediğini açıkça dile getirdi.