İzmir den başlatılacak olan turistik geziler ile hem bu bölgelerde ki yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin hemde yöresel lezzetlerinin en iyi şekilde tanıtmak amacıyla önümüzdeki aylarda başlatmak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nilay Gökkılıç nezaretinde yapılan toplantıda projeler sunuldu. Toplantının verimli bir şekilde geçtiğini ve bunun yanında projelere ve aşağıdaki maddeler halinde belirtilen içeriklerinde hayata en kısa zamanda geçirileceğinin sözünün alındığı ifade edildi.

1- Değerlerimize sahip çıkmak (yaşayanlar,  vefat edenler, kültürel,  sanatsal faaliyet yanında yer altı yerüstü zenginliklerini değerlendirilmesi ) 

2- İlçemize (yatırımla) geri dönelim 

3- B.E.K.A İzmir'de Eskişehir'liler Festivali 

4- B.E.K.A Yazılıkaya, Frig ve tarihi turistik geziler ile, bölgeye dikkat çekilmesini turist potansiyelinin en yüksek seviyeye ulaştırması.

Ayrıca Bilecik Bozüyük temsilcisi İlker Tascioğlu arkeolojik olarak , bölgenin tarihi özelliklerini,  Afyon Temsilcisi İlyas Çelik İzmir'deki faaliyetlere davet etti. Kütahya temsilcisi Mehmet  Akkaş  bu  sinerjinin bölgeye olumlu katkı sağlayacağını aktardı. Koordinatör Oral Büyüksarı,  İzmir'deki iş insanları ile şehirlere hem yatırıma teşvik ve hemde Eskişehirspor'a sahip çıkılacak şirketleşme çalışmalarına hız verilmesi konusunda neler yapılmasının gerektiğini aktardı.

Toplantı sonunda evsahipliĝi yapan Nilay Kökkılıç ve DHMI müdürü Ali Çakır, Tarım Kredi Koop.Bolge Müdürü Serhat Özübek, TCDD 3.Bölge Müdürü H.Hüseyin DİNÇER, İzmir Eskişehirliler Derneği , İzmir Esder, Afyonkarahisar Federasyonu, Kütahya Derneği, Bilecik Bozüyük Temsilcisi, İzmir Kırım Derneği temsilcilerine teşekkür etti.

Haber: Tamer Kiraz