Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin ücretlerine refah payı dahil yüzde 45 zam yapıldığını açıkladı. Böylece, en düşük kamu işçisi ücretinin 15 bin liraya çıkarıldığını belirten Erdoğan, yaklaşık 700 bin kamu işçisinin 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesinin belirlendiğini söyledi. İlgili protokolün, kamu idareleri ve bağlı döner sermayeli kuruluşlar, fonlar ve kefalet sandıkları, özel kanunla kurulan kurumlar, genel bütçeden yardım alan kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbülleri ve bağlı ortaklıkları, sermayesinin yarıdan fazlası kamuya ait kuruluşlar, il özel idareleri, belediyeler ile bağlı kuruluş ve işletmelerinde alınan teri döken işçileri kapsadığı ifade edildi.

Erdoğan ayrıca, protokolün imzalanmasında büyük çaba sarf eden işçi temsilcilerine teşekkür ederek, "Bu işçilerimizden 6 Şubat depremlerinde canla başla kurtarma çalışmaları yürüten madencilerimize, karayolcularımıza, demiryolcularımıza, elektrikçilerimize, doğal gazcılarımıza, tersanecilerimize, ormancılarımıza, medikal kurtarmacılarımıza, il özel idaresi çalışanlarımıza şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum. Milletimiz de devletimiz de onların bu gayretini asla unutmamıştır, unutmayacaktır" şeklinde konuştu.

Erdoğan, protokolün imzalanması ile birlikte kamu işçilerinin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri, diğer özlük ve yan haklarının belirlendiğine işaret etti. Ayrıca, imzalanan protokolle beraber gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10luk ilave yapıldı. Fazla çalışma ve gece çalışması ücretleri de arttırıldı. Tüm bu düzenlemelerin, işçilerin yanı sıra kurumların da yararına olacağına inandığını vurguladı.

Erdoğan, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesi ile birlikte ortaya çıkan zenginliği milletin her bir ferdiyle paylaşacak politikalar uyguladıklarını belirtti. Ve ülkenin en sıkıntılı dönemlerinde bile, çalışanların ücret artışları başta olmak üzere, her alanda bağlı kaldıklarının altını çizdi. Ayrıca, küresel Kovid-19 salgını, Rusya-Ukrayna savaşı gibi zorlu dönemlerde, ülkede istihdamın artırılması ve ekonominin ayakta tutulması yolundaki çalışmalarına değindi. Refah seviyesini yükseltecek yeni düzenlemelerin de yapılacağına dikkat çekerek, "Milletimiz şundan emin olsun. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz ve şu ana kadar da ezdirmedik. Kimseyi gördüğünden geri koymayacağız, tam tersine hep daha ileriye taşıyacağız" dedi.

Toplu iş sözleşmesi protokolüne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da katıldı.