Batı Karadeniz Bölgesi'nin kültür ve doğa harikası olan Karabük, Türkiye'nin endüstriyel ve tarihi odak noktalarından biridir. 1937 yılında Demir-Çelik Fabrikası'nın açılması, kenti büyük bir gelişim sürecine sokmuş ve nüfusunda hızlı bir artış yaşanmıştır. Bu hızlı büyüme sürecinin ardından Ovacık, Eskipazar, Yenice, Safranbolu ve Eflani ilçelerinin birleştirilmesiyle Karabük, 1995 yılında il statüsü kazanmıştır.

Tarih öncesi dönemlere kadar uzanan zengin tarihine dair Hitit, Helen, Roma ve Osmanlı dönemlerinden kalma miraslar saklayan Karabük, aynı zamanda bir doğa cenneti olarak da öne çıkar. Bu kentin tarihi dokusu ve doğal güzellikleri, ziyaretçilerine unutulmaz bir gezi deneyimi vadediyor. Karabük'ün bu eşsiz özelliklerini keşfetmek isteyenler için "Karabük'te Gezilecek Yerler" başlıklı listemizi hazırladık. Eğer siz de Karabük'ü keşfetmek istiyorsanız, okumaya devam edin.

Karabük, geniş tarihine ve tarihi yerlere rağmen, ziyaretçilere 2-3 günlük bir gezintiyle çeşitli deneyimler sunmayı başarıyor. Özellikle Karadeniz ikliminin hafif ve serin havasının hakim olduğu ilkbahar ve yaz aylarında bu kenti ziyaret etmek, doğal ve tarihi güzelliklerini daha iyi tecrübe etmek adına oldukça ideal. Özellikle aşırı sıcakların görülmediği Karabük, yılın her dönemi rahatça gezip görülebilecek bir destinasyon.

Karabük gezilecek yerler listesi

*Hadrianapolis Antik Kenti
*Bulak / Mencilis Mağarası
*Tokatlı Kanyonu
*Cinci Hanı
*Yörük Köyü
*Şeker Kanyonu
*Köprülü Mehmet Paşa Cami
*İncekaya Su Kemeri 
*Cinci Hamamı
*İzzet Mehmet Paşa Camii
*Safranbolu Kent Tarih Müzesi
*Yemeniciler Arastası