Son zamanlarda büyük bir ivme ile gelişim gösteren ve neredeyse hayatın tüm noktalarında varlık gösteren yapay zeka uygulamaları, bazı dönemlerde yürüttüğü analizler ve tahminler ile kullanıcılarının hayretler içerisinde kalmasına neden olabiliyor. Bu yeni nesil teknolojinin geniş spektrumda kullanılıyor oluşu, yaşamımıza olan derinlemesine etkisini daha belirgin bir hale getiriyor.

Bu teknoloji alanındaki bir örnek, geçtiğimiz günlerde yapay zeka Türkiye'deki tüm illeri detaylıca inceleyerek her birine yeni bir isim vermişti. Bu durumdan sonra, yapay zeka uygulaması Türkiye'deki şehirlerin birbirleri ile rekabet durumunu da ortaya koydu.

Yapay zeka, Türkiye'nin tüm şehirlerini ve bu şehirler arasındaki rekabeti detaylı bir biçimde analiz etti. Bu analizlerde ekonomi, üretim ve yatırım gibi unsurlar dikkate alındı. Yapay zeka, yürüttüğü bu analizler neticesinde, şehirlerin birbirleri ile ne düzeyde rekabete girdiğini belirleyen bir liste oluşturdu.

Bu ilgi çekici yapay zeka incelemesi sonucunda, Kayseri'nin rakip şehrinin Eskişehir olduğu tespit edildi. Buna ek olarak Kayseri'nin Sivas ile de rekabette olduğu belirtildi.

Daha önce de belirtildiği üzere, yapay zeka teknolojisi Türkiye'deki illere yeni isimler vermişti. Bu isimlendirme doğrultusunda Kayseri'nin yeni ismi "Marşes" olarak ifade edilmişti ve sosyal medyada viral olmuştu.