Eskişehir'in yerel televizyonlarından ES TV'ye konuk olan Kazım Kurt Eskişehirspor'un Bölgesel Amatör Lig'e düşmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Sayın başkanın özellikle "Maalesef Eskişehirspor içerisine particilik girdi ve Eskişehirspor bu hale geldi." ve "Bu saatten sonra Eskişehirspor amatör liglerde yoluna devam eder. Eğer şehirde profesyonel futbol maçı izlemek istiyorsanız Anadolu Üniversitesi'ne sahip çıkacağız. Onlar 3. Lig'de mücadele edecek bizler alkışlayacağız." cümleleri Eskişehirspor taraftarının büyük tepkisini çekti. Eskişehirspor taraftarlarının büyük bir kısmı zaten kulübün içerisine uzun süredir siyasetin girmiş olduğunu ve Kazım Kurt'un prim yapmak için bu açıklamalara başvurduğunu sosyal medya üzerinden dile getiriyor. Yine, büyük bir kısım taraftar da Kazım Kurt'un Anadolu Üniversitesi kulübünü ön plana çıkararak Eskişehirspor'un üzerine çizgi çektiğini iddia ediyor. Sosyal medya üzerinden Eskişehirspor taraftarının Kazım Kurt'a tepkisi çığ gibi büyüyor.

Kazım Kurt'un açıklamaları çarpıtılıyor mu?

Taraftarın ve Eskişehirspor paydaşlarının büyük kısmı Kazım Kurt'u direkt şekilde eleştiri bombardımanına tutarken daha küçük bir kesim ise başkanın açıklamalarının çarpıtıldığını iddia ediyor. Kazım Kurt'un siyaseten Eskişehirspor üzerinde dönen oyunlara dikkat çekmek istediğini ve bu nedenle sert ifadeler kullandığını düşünenler Kazım Kurt'a sahip çıkıyor. Kurt'un Anadolu Üniversitesi ile Eskişehirspor arasında yaptığı "profesyonellik" karşılaştırmasının da tepkiye vurgu yapmak adına başkan tarafından üzerine basa basa söylendiğini iddia eden taraftarlar de mevcut. Kazım Kurt'un açıklamalarından bazı ifadelerin cımbızla çekilerek başkanın Eskişehirspor taraftarının önüne atıldığı da bazı çevrelerce iddia ediliyor.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u savunan Eskişehirsporlular olmasına karşın taraftarın büyük kısmı ES TV ekranlarından yapılan açıklamadan son derece hoşnutsuz görünüyor. Kazım Kurt'un bu eleştirilere cevap verip vermeyeceği ise kamuoyu tarafında merakla bekleniyor.