Mihalıççık ve Sivrihisar’a yeni güneş panelleri kuruldu

Kırsal mahallelerde kesintisiz ve temiz su sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, Mihalıççık ilçesi Narlı Mahallesi ile Sivrihisar ilçesi Sadıkbağı Mahallesi’nde Güneş Enerjisi Santrali (GES) sistemleri kuruldu.

Mahallelerin içme suyu ihtiyacını karşılayan sondaj kuyularına entegre edilen bu yeni sistemler sayesinde:

  • Sondaj kuyularının ihtiyaç duyduğu elektrik tamamen güneşten karşılanacak.

  • Enerji maliyetlerinde ciddi oranda tasarruf sağlanacak.

  • Doğaya salınan karbon miktarı azaltılarak çevre korunacak.


Hem bugünün hem de geleceğin su ihtiyacı güvence altında

ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, küresel iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekildi. Su ve enerji yönetiminin bir arada yürütülmesinin hayati önem taşıdığını belirten yetkililer, kırsal altyapı yatırımlarının sadece bugünü kurtarmak için değil, geleceğin zorlu iklim koşulları da göz önünde bulundurularak planlandığını vurguladı.


Başkan Ayşe Ünlüce’den sürdürülebilir enerji vizyonu

Proje, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin “Doğayla uyumlu şehir, sürdürülebilir enerji hamlesi” vizyonuyla uyumlu şekilde yürütülüyor. Hayata geçirilen GES destekli su yatırımları sayesinde kırsal mahallelerdeki su temini güvence altına alınırken, belediyenin enerji giderlerinin düşürülmesi ve doğal kaynakların en verimli şekilde kullanılması hedefleniyor.