İç Anadolu Bölgesi'ndeki bu tarihsel şehrimiz Kırşehir'deki Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur olmak üzere toplam altı ilçesi yaklaşık 244 bin kişilik nüfusuyla huzurlu bir yaşam sergiliyor.

Kırşehir, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir ve Aksaray illeri ile çevrili ve özgün bir konumu bulunuyor. Kırşehir, birçok tarihi kalıntıya ev sahipliği yapmasının yanı sıra, insanlık tarihinin gelişim merkezi olarak kabul ediliyor.

İlk Çağ'dan bu zamana kadar Anadolu'nun önemli geçiş noktalarından biri olmuştur ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Sizlerde bu etkileyici ve büyülü şehri keşfetmek istiyorsanız Kırşehir gezilecek yerler yazımızı incelemeye devam edin.

Kırşehir'i ziyaret etmek için en iyi zamanı mı merak ediyorsunuz? Karasal iklimin karakteristik özellikleri olan sıcak ve kurak yazlar ile karlı kışların hakim olduğu Kırşehir, ziyaretçilerine renkli mevsimler sunuyor. Kente yapılacak en iyi ziyaret zamanı, canlı ve yeşil doğasını gözler önüne seren bahar aylarıdır.

Kırşehir'e gelince gezip görebileceğiniz en güzel 20 yeri sizler için derledik. Haydi Kırşehir gezilecek yerler listesini keşfedelim.

Kırşehir gezilecek yerler listesi

1: Cacabey Medresesi
2: Kesikköprü 
3: Dulkadirli Yeraltı Şehri
4: Aşık Paşa Türbesi
5: Üçayak Kilisesi
6: Melikgazi Kümbeti
7: Yunus Emre Türbesi
8: Aflak Baba Kümbeti
9: Kepez Yeraltı Şehri
10: Çarşı Camii
11: Fatma Hatun Kümbeti
12: Ağaların Konağı
13: Lala Camii / Lale Camii
14: Ahi Evran Zaviyesi
15: Alaaddin Camii
16: Çağırkan Kale Höyük
17: Hacıbey Konağı
18: Kalendar Baba Kümbeti
19: Kapucu Camii
20: Merkez Kalehöyük