Yapay zeka teknolojileri, son zamanlarda hayatın içindeki yerini genişletmeye devam ediyor. İş sistemlerinden, eğlence sektörüne kadar geniş bir yelpazede kullanılabilirliğini kanıtlayan bu yenilikçi teknoloji, son bir yılda kullanım oranlarını ciddi anlamda artırdı. İnsanların hem profesyonel işlerinde hem de kişisel yaşamında aktif bir rol üstlenen yapay zeka, yeni bir uygulamayla da gündemde.

Yapay Zeka, Şehirlere Yeni İsimler Veriyor

Yapay zekanın potansiyelini ve becerikliliğini merak eden bir sosyal medya kullanıcısı, Türkiye'nin farklı şehirlerine yapay zeka aracılığıyla yeni isimler verilmesi konusunda bir talepte bulundu. Talep eden kullanıcının en çok dikkat çeken isimlendirmesi ise, İstanbul'un yeni ismi olan 'İstarmoni' ve Ankara'nın yeni ismi 'Atatürk' oldu. Ancak bunlardan daha ilginç bir isimlendirme, Kırşehir'e yapıldı; yapay zeka, Kırşehir'i 'Kiriyakos' olarak adlandırmayı tercih etti.

Sosyal Medyada Yankı Buldu

Paylaşım, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük bir yankı uyandırdı ve viral oldu. Paylaşım olumlu - olumsuz binlerce yorum aldı. 

Yapay zeka Eskişehir’e ‘Modern’ ismini verdi