AİLE'NİN 5.KUŞAK LÜLETAŞI USTASIYIM

Behçethan Aktaş,Eskişehir'li Aktaş ailesinin üyelerinin, 150 yıldır lületaşı işlemeciliği ile uğraştıklarını belirtti. Aile'nin, lületaşının ocağından çıkarılması, işletilmesi ve satışına kadar her safhasında çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Aktaş, yıllardır süre gelen geleneği gelecek nesillere taşımak için çalıştığını söyledi.

GELENEK DEVAM EDECEK

Lületaşı işinde Aktaş ailesinin 150 yıldır uğraştığını ifade eden Aktaş, "Hüseyin Avni dedemiz ile başlayan lületaşı işini daha sonraları ailemizden Abdülrezzak Efendi ve Behçet Aktaş sürdürmüş. Şimdi Babam Cihangir Aktaş ve Behçethan Aktaş olarak bu aile geleneğimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

LÜLETAŞI ÜNİVERSİTE'DE DERS OLMALI

Behçethan Aktaş, Lületaşı geleneğinin bitmemesi ve gelecek nesillere yeni ustalar yetiştirmek için Belediyelerde Lületaşı eğitimi verdiğini, Lületaşı konusunun üniversitede bir bölüm olarak okutulması gerektiğini söyledi. Eskişehir'de bazı ustaların da bu sanatı yaşatmak için eğitim verdiğini ifade eden Aktaş, bunun yeterli olmadığını, çıraklığa özenen olmadığı için artık bu sanatın yavaş yavaş bittiğini söylüyor ve yetkililere Lületaşı'nın üniversite okutulması gerektiğinin bir kez daha altını çizdiğini belirtti.