Coğrafi işaretler, bir bölgede üretilen bir ürünün gerçek anlamda o bölgenin olduğunu garanti eden bir kalite işaretidir. Bu belirli bir kalite, itibar ve belirli bir bölgenin yerel özelliklerine bağlı olarak belirli bir üne ulaşan ürünleri korumak için kullanılır. Bu yöntemle, tüketici ürünün menşeini, türünün kendine özgü niteliklerini ve bu özgün nitelikler ile coğrafi bölge arasındaki ilişkiyi bilebilir. 

Kütahya bölgesinin coğrafi işaretli ürünleri arasında eşsiz lezzetler ve can alıcı el sanatları bulunmaktadır.

İşte Kütahya'nın coğrafi işaretli 21 ürünü 

Yerel tadını koruyan Emet Ekmeği, Emet Kebabı ve Emet Pidesi, Gediz bölgesinin baş yemekleri olan Gediz Güveci, Gediz Höşmerimi ve Gediz Tarhanası coğrafi işaretler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Kütahya'nın kendi yerel lezzetlerine bakıldığında, Kütahya Bitli Helva, Kütahya Cimcik Aşı, Kütahya Kaz Tiridi, Kütahya Köpük Helvası ve Kütahya Kızılcık Tarhanası göze çarpar. Kütahya'nın özellikle yaz aylarında tercih edilen Kütahya Pazarlar Kirazı da coğrafi işaretli ürünleri arasındadır.

Kütahya'nın coğrafi işaretli el sanatları ise Kütahya Çinisi, Simav El Halısı ve Kütahya İğne Oyası dır.

Diğer coğrafi işaretli yerel ürünler arasında Paşa Helvası, Simav Eynal Domatesi,  Simav Kestanesi, Tavşanlı'nın ünlü yemekleri Tavşanlı Güveci ve Tavşanlı Leblebisi ile Şaphane'nin eşsiz tadını sunan Şaphane Vişnesi bulunur.