HABER: Buğrahan Doğangil

İyi Parti 1.sıra milletvekili adayı Nebi Hatipoğlu'nun geçtiğimiz haftalarda Eskişehirspor ile ilgili yaptığı iddialı açıklamalar  büyük ses getirdi. Milletvekili seçilirse Eskişehirspor'u Süper Lig'e çıkaracağını söyleyen Hatipoğlu taraftarın desteğini toplamayı başardı. Ayrıca pazar günü deplasmanda oynanan Belediye Kütahyaspor maçında Eskişehirspor taraftarının stada alınmaması kararına itiraz eden ve itirazında başarılı olan Hatipoğlu bu sorunu da çözerek Eskişehirspor'a en faydalı olacak aday benim mesajı verdi.

Nebi Hatipoğlu Eskişehirspor ile ilgili vaatlerini sürdürürken MHP Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı Bülent Maşaoğlu kendisini Twitter'daki şahsi hesabı üzerinden eleştirdi.

Eskişehirspor taraftarı olmasıyla tanınan ve Eskişehirspor'u her zaman desteklemeye hazır olduğunu dile getiren Maşaoğlu. Twitter üzerinden Nebi Hatipoğlu'nu hedef aldı. İki aday arasında şahsi atışmalar olduğu da Maşaoğlu'nun attığı tweet ile ortaya çıktı.

Bülent Maşaoğlu Twitter'da şu ifadeleri kullandı: "İp vekil adayı Sayın Hatipoğlu bana cevap vermiş, tanımadığını söylemiş. Ben de Sayın Hatipoğlu’nu bilirim ama tanımam. Biz lüks barlarda değil de Ocaklarda zaman gecirdiğimiz için karşılaşmamamız çok normal. Öte yandan kendileri benim Eskişehirspor’u tanımadığımdan da dem vurmuş. Çok iyi bilirim Eskişehirspor’u da, kimin şampiyon yaptığını da, Kütahya maçına taraftarın nasıl gittiğini de, daha 3 ay öncesine kadar kimin ”kulüp anahtarını teslim edin valiye, bu iş olmaz” dediğini de. Beyefendinin başkalarının başarısını üstlenmek gibi bir meziyeti var maalesef. Elimi Eskişehirspor’dan hiç çekmedim demiş Hatipoğlu, doğrudur. Elini hiç çekmedi gerçekten. Aynı küçük borsa yatırımcılarından çekmediği gibi der, susarım. Bir de taahhüt istemiş Eskişehirspor için beyefendi, vereyim hemen : “Seni tahtına oturtmadan ölmek bize haram olsun ES ES’im”

Seçime çok az bir süre kala milletvekili adaylarının Eskişehirspor üzerinden atışması devam edecek gibi görünüyor. Öte yandan AKP 1. sıra milletvekili adayı ve aynı zamanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Fatih Dönmez de Eskişehirspor ile ilgili yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti. Dönmez Yeni Atatürk Stadyumu'na isim sponsoru bulunarak stadyumun işletmesinin Eskişehirspor'a devredilmesi gerektiğine dair önemli açıklamalar yaptı. Fatih Dönmez'in seçim sonrasında bu konuyu öncelikle çözmek istediği ve stat konusunda önemli çalışmalar yapılacağının sözünü Eskişehirspor yönetime verdiği de netleşti.

3 milletvekili adayının, seçime çok az zaman kala Eskişehirspor ile ilgili konularla ön plana çıkmaları Bölgesel Amatör Lig'e düşmenin kıyısında olan kulübü gündemin zirvesine çıkardı.