Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nun son kararıyla, Odunpazarı bölgesinin bir parçası olan Kemal Zeytinoğlu Caddesi'ndeki trafik düzenlemesinin saatleri değiştirildi. Cadde, eskiden olduğu 09:00 - 23:00 saatleri arasında değil, artık 10:00 - 20:00 saatleri arasında araç trafiğine kapalı olacak. 20:00'den sonra cadde trafiğe açık hale gelecek.

21 Haziran 2017 tarihli toplantıda alınan kararla Odunpazarı Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında yaya bölgesi olarak belirlenen Kemal Zeytinoğlu Caddesi ve çevresindeki yollar, geçtiğimiz yıl Eylül ayında UKOME'nin oy birliğiyle alınan kararla belirli saatlerde trafiğe kapatılmıştı.

Bu değişikliğin ardından Dede Mahallesi Muhtarlığı, Kemal Zeytinoğlu Caddesi (Atatürk Bulvarı- Şeyh Edebali sokak arası) ve bağlantılı sokaklardaki araç trafiğine kapalı saatlerin 1 Nisan - 31 Ekim tarihleri arasında yeniden düzenlenmesini talep etti. Bu talep, UKOME Genel Kurulu'nun 19 Temmuz'daki toplantısında ele alındı.

Sonuç olarak UKOME Genel Kurulu, Odunpazarı bölgesinin araç trafiğine kapalı olacağı saatlerin 1 Nisan - 31 Ekim tarihleri arasında 10.00 - 20.00, 1 Kasım-31 Mart tarihleri arasında ise 10.00 - 17.00 olarak güncellenmesine karar verdi. Ayrıca, yeni saat düzenlemesinin uygulanmasını sağlayacak gerekli trafik işaret ve levhalarının konulması kararlaştırıldı. Bu karar sonrasında, gerekli düzenlemeler yapıldı ve yeni saati uygulanmaya başlandı.