Haber: Buğrahan Doğangil

BBP'li Mustafa Destici son günlerde kamuoyunda büyük bir gündem oluşturan sokak hayvanları konusuna yönelik resmi X hesabından açıklamalarda bulundu. Muş'un Varto ilçesinde yaşanan bir olayı referans göstererek yaptığı açıklamalarda Destici toplumda infial yaratan sözlere imza attı ve sokak hayvanlarını itlaf etme teklifinde bulundu.

Masum hayvanların canlarının alınması gibi canice bir teklif yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin bu çıkışı toplumun büyük bölümünden tepki topladı. Daha önce de parti olarak bu teklifi gündeme taşıdıklarını aktaran Destici;

"Başıboş köpekler toplanılacak. Toplanan köpekler 14 gün barınaklarda tutulacak.Bir ay içerisinde bu köpekler sahiplenilmezse itlaf edilecek." dedi.

Destici bu teklifi ile sokakta yaşayan canların kendilerine yuva bulamazlarsa 1 ay içinde öldürülmelerini önerdi. BBP'li Mustafa Destici'nin X hesabından yaptığı açıklamalar ve teklifinin tamamı ise şu şekilde;

"Başıboş köpek sorunu vatandaşlarımız için tehlike oluşturmaya devam ediyor. Dün Muş'ta yaşlı bir vatandaşımız yine başıboş köpeklerin saldırısına maruz kaldı. Konu ile ilgili en net ve kesin çözümü sadece Büyük Birlik Partisi kamuoyuna sundu. Buradan teklifimizi tekrarlıyoruz: Başıboş köpekler toplanılacak. Toplanan köpekler 14 gün barınaklarda tutulacak.Bir ay içerisinde bu köpekler sahiplenilmezse itlaf edilecek. Mama lobilerinin faaliyetlerine karşı sert tedbirler alınacak. Başıboş köpeklerin sahiplendirilmesi sıkı denetime tabi olacak. Sahiplendirilen köpeklere çip takılarak bu köpeklerin sokak ortamına tekrar bırakılması durumunda ciddi yaptırımlar söz konusu olacak. Bu şekilde başıboş köpeklerin sahiplendirilmesinin istismar edilmesi önlenecek. Kısacası Atatürk'ün 1932 yılında başıboş köpekler icin çıkardığı tamimdeki uygulamaları tekrar hayata geçireceğiz."

Destici'nin açıklamalarına toplumdan tepkiler yükselmeye devam ediyor.