Eskişehirspor'a destek açıklamaları ile sürekli gündemde olan Eskişehirspor Eski Başkanı ve İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu destek konusunda sonmut bir adım attı ve iki yeni transfer için elini taşın altına koymaya karar verdi.

Eskişehirspor'un görüşmelerde ileri aşamaya geldiği bir santrafor ve bir kalecinin peşinat, sezondaki maç başı ücretleri gibi tüm masraflarını Nebi Hatipoğlu karşılayacak. Eskişehir yerel basınından bazı isimleden sosyal medyada gelen açıklamalardan, Eski Eskişehirspor Asbaşkanı Fatih Baturaygil'in "Sayın Nebi Başkan 2 oyuncunun tüm masraflarını karşılaycak. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum. Anlaşma sağlanan iki oyuncu önünümüzdeki salı günü tesislere gelecek ve imzayı atacak. İmza töreninde Sayın Nebi Hatipoğlu da olacak." dediği öğrenildi. 

Bu açıklamalar sonrasında Eskişehirspor yönetimi de Baturaygil'in açıklamalarını doğruladı. Eskişehirspor yönetiminden gelen bilgilerde kaleci ve santrafor konusunda görüşülen isimlerle büyük ölçüde anlaşıldığı ancak; son güne kadar isimlerde değişiklikler olabileceği de bildirildi.

Milletvekili seçildikten sonra Eskişehirspor'a somut destek konusunda net bir şekilde adım atmayan Nebi Hatipoğlu eleştrilere maruz kalmıştı. İYİP Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun transfer çıkışı destek konusunda ilk somut hamlesi oldu ve kamuyounda son derece olumlu karşılandı.