"İYİ Parti’nin kuruluş çalışmalarında yer almış 2018 yılında Eskişehir Milletvekili Aday Adayı olmuştum" sözlerine başkalan Kumantaş, "Şimdi Eskişehir’imizin TBMM’de layık olduğu temsil kabiliyetine ulaşmasını sağlamak, hemşerilerimizin huzur ve refahını yükseltmek, şehrimizin ve ülkemizin geleceğe olan güvenini tesisi için milletvekili aday adayıyım" dedi.

Şehrin sorunlarına hakim olduklarını ve çözüm için tüm bilgi, emek ve gayreti ortaya koyacaklarını ifade eden Kumantaş; "Önceliğimiz şehrimiz vatandaşlarının can ve mal güvenliği. Bu kapsamda ; Alpu , Mihallıççık ,Seyitgazi ve Beylikova ilçelerimizin sürüncemede kalan ve vatandaşımızın can güvenliğini tehdit eden bölünmüş yol yatırımlarının ve eksik kalmış bu projelerin tamamlanmasını sağlayacağız. Yatırım programı kapsamında bulunan lakin yine hayata geçirelememiş şehrimize kazandırılamamış KUZEY ve GÜNEY otoyolu yatırımlarının takipçisi olacağız" dedi.

Eskişehir'in fay hattı üzerinde bulunan 22 güzide şehirlerden biri olduğunu ifade eden Kumantaş. "Osmangazi Üniveristemiz, stadyumumumuz ve özellikle Osmangazi Hastanemiz fay hattı üzerinde yapılandırılmış olup aynı anda 6000 kişinin bir alanda bulunduğu ve büyük bir faciaya sebebiyet vermebilmesi söz konusudur" dedi.

Porsuk Havzasının Kentsel Dönüşümünün gerçekleşmesi için Devlet desteği hususunda büyük mücadele vereceklerini ve takipçisi olacaklarını belirten Kumantaş, "Şehrimizin diğer bir kronik sorunu raylı sistem ile trafiğin içiçe oluşu.
Yaşanılan yoğunluk ve sorunlar özellikle kavşaklarda daha da belirginleşmektedir. Tramvay ile araç trafik akışının ayrılması için çalışmalar yapacağız. Şehrimiz sanayi şehridir. Lakin sanayileşmenin temel kurallarından en önemlisi ulaşım ve ulaşılabilinirliktir. Bu bağlamda Eskişehir Organize Sanayimizin Gemlik serbest bölgeye bağlantısı büyük önem arz etmektedir. Hali hazırda eski yol kullanılmakta ve bunun yetersizliği aşikardır. Eskişehirin dünyaya açılan kapısı yalnızca eski bir karayolu ile kısıtlandırılmamalıdır. Kapasite ve hacminin genişletilmesi raylı sistem ile mümkün olacak , ulaşım maliyetlerini düşürerek dünya pazarında çok daha rekabetçi olacağız" dedi.

Eskişehir'in eğitim, kültür ve turizm şehri olduğuna vurgu yapan Kumantaş, "Eskişehir seyahat hareketliliği Türkiye ortalamasının üzerindedir. Lakin Hızlı tren bilet kontenjanlarının düşürülmesi ve Havalimanımızın iç hatlara kapatılması ile vatandaşlarımız, öğrencilerimiz ve misafirlerimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Hızlı tren bilet kontenjanı sorununu öncelikle çözeceğiz. Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanının, Yolcu kapasitesinin çok çok üzerinde taahhüt verilen
Kütahya Zafer Havalimanına kurban edilmesinin önüne geçeceğiz. Şehrimiz içerisinde yıkılarak Milli Emlak'a devredilen ve atıl durumda bekletilen Kurtuluş Kapalı Pazarı ile Büyükşehir ,Belediyemizin arka tarafında yıkılan Vergi dairelerinin arazilerini şehrimize tekrarkazandıracağız" dedi.

Kumantaş açıklamasına şu sözlerle son verdi; "Şehrimiz Eğitim, Kültür ve Sanayi şehri olamasının yanında spor ile içiçe ve birçok spor dallarında tarihi başarılar ile dolu bir şehirdir. Eskişehir Futbol Kulübümüzün durumu ortadadır.Lakin şehrimiz sadece futbol başarısı ile değil yok olma noktasına gelen Hentbol ve Basketbol başarılarına hasret kalmıştır. Geçmişte Futbolun yanı sıra Hentbol ve Basketbolda Milli Takımımızın bel kemiğini oluştururken, şimdi kenarda kıyıda kalması kalbimizde sızıdır. Şehrimizin başarılar ile dolu mazisi küllerinden yeniden doğacaktır. Şehrimizin İlçe ve Köylerinde tarım ve hayvancılık tamamen bitme noktasına gelmiştir. Kırsalın canlandırılması yapmış olduğumuz çalışmalar ile gerçekleştirilecek; Köylerimizin yeniden tarım ve hayvancılık merkezine dönüşmesini sağlanacaktır."