Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir ve bölgesinde tüketicilere elektrik dağıtımı yapan en önemli şirket olan OEDAŞ Kurban Bayramı'nın ilk gününde bazı ilçe ve mahallelerde elektrik kesintilerinin bir türlü önüne geçemedi. Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. bilindiği üzere bayram öncesinde, 9 gün boyunca kontrol dışı arızalardan kaynaklanan kesintiler dışında planlı bir elektrik kesintisine gidilmeyeceğini açıklamıştı. Kurban Bayramı'nın ilk gününde sık sık yaşanan kesintiler arıza kaynaklı olsa da OEDAŞ'ın altyapı konusunda yeterli olup olmadığını vatandaşlara sorgulattı.

Eskişehir'in en büyük kırsal ilçelerinden olan Çifteler'de Kurban Bayramı'nın ilk günü sabah saatlerinde elektrik kesintisi vatandaşların tepkisine neden oldu. Sabah 9.30 civarında yaşanan ilk kesinti sonrasında aralıklı olarak akşam saat 16.30 sularına kadar 3 kesinti daha yaşandı. Kurban kesme işleri ile uğraşan vatandaşlar bu kesintilere isyan etti. Yaz sıcağında, elektrik kesintileri nedeniyle, kurban etlerinin hızlı şekilde bozulma tehlikesiyle karşı karşıya kalması Çifteler halkını mutsuz etti. Çifteler'den alınan bilgilere göre bayramın ikinci günü (bugün) ilçede bir elektrik kesintisi daha gerçekleştiği öğrenildi. Gün içinde kesintilerin devam etmesi ihtimali de yüksek.

Yine, Mahmudiye ilçesine bağlı Hamidiye mahallesi de elektrik kesintilerinden nasibini alan yerleşim noktalarından biri oldu. Vatandaşların verdiği bilgilere göre bayramın ilk günü akşam saatlerinde, 3 saat boyunca kısa süreli elektrik kesintileri ardı ardına yaşandı. Daha sonra ise gece saatlerinde elektrik aralıksız olarak 4-5 saat kesintiye uğradı. Hamidiye'de bayramı geçirenler ve Hamidiye halkı durumdan oldukça şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Edinilen bilgiler doğrultusunda yaşanan kesintiler arıza kaynaklı olsa da OEDAŞ'ın net bir şekilde sınıfta kaldığını söylemek mümkün. Dev elektrik dağıtım şirketi Kurban Bayramı'nda vatandaşlara verdiği sözü tırnak içinde elinde olmayan sebepler ile olsa da tutamadı. OEDAŞ'ın altyapı konusundaki eksikliği böylece bir kez daha gün yüzüne çıktı.