Haber: Buğrahan Doğangil

'Yaşamak İstiyoruz!' sloganı ile yola çıkan üniversite öğrencileri yeni bir oluşuma imza attı. Sosyal medya tabanlı bir öğrenci platformu kuran gençler "Yaşamak istiyoruz diyen öğrencilerin sesi" olmak için bir takım faaliyetlere imza atmaya başladı.

Gençler birçok ilde ve sosyal medyada öğrencilerin yaşadıkları büyük sorunlara dikkat çekmeye çalışıyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin ekonomik sorunları, KYK yurtlarındaki zorlu şartlar ve son dönemde üst üste yaşanan intihar ve ihmal kaynaklı ölümler öğrencilerin gündeminde.

"Yaşamak İstiyoruz" platformundaki gençler bir kişi daha eksilmemek ve en iyi koşullarda yaşamak için imza kampanyası düzenliyor ve bildiri dağıtıyor. Bugün Eskişehir Espark - Doktorlar Caddesi arasındaki bölgede bildiri dağıtan gençler öğrencilerin sorunlarına dikkat çekmek için mücadele ediyor.

X'te 'Yaşamak İstiyoruz' isimli hesaptan çalışmalarını paylaşan öğrencilerin son dönemde yaşananlara ilşkin açıklamaları da hem bu platformda hem de dağıttıkları bildirirlerde açık ifadelerle yer alıyor. Öğrenciler'in paylaşımında;

öğrenci 1

ifadelerine yer verildi.